加拿大Stream A - 課金揮手交流區2

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
可以喺加拿大讀緊書申請owp? 諗住放假返full time
咁唔知了
我淨係搵過一個相熟professor
但email 電話搵極都搵唔到人
最後先問老細幫手 前前後後填左好多間u
填到佢都有啲忟 成日話 又填呀?!
嚟緊Grad 想stream A 過去 讀一年拎pr 讀緊Marketing 轉唔轉好
有無人識Durham 呢間college ?
讀書好似叫做有方向啲 好似會無咁迷茫 同埋想拎個當地學歷 master 可能會拎左pr先考慮 可能行postgrad 一年先 但係未諗好讀咩同方到讀 有冇平得嚟又同到屋企人交代嘅學校
我都聽講過加拿大唔係好睇其他地方嘅學歷 所以就不如用呢年打工儲落嘅錢加埋屋企人嘅資助直接過去讀一年當順便適應環境
想問下我有個朋友冇考dse 佢係fd升上hd 咁佢拎完pr之後 冇dse證書 剩考IELTS或者Duolingo就可以去報讀?
冇咩好交代啦,你有你嘅plan說服到佢地就得
要同鄉親父老交代嘅學校得兩三間
如果我2017年master grad, 過去讀一年post-graduate diploma, 會唔會拎唔到study permit?
又搵倒個diploma係vocational, 16months,用唔用得黎做streamA
如果佢課程長度只寫16個月就唔得
一定要有寫2yrs
有寫2yrs 但實際課程時間少d都ok
因為上網睇又話係計academic year唔係計calendar year,其實有冇渠道直接問加拿大官方究竟個program佢地接唔接受
有冇讀centennial college嘅,交流下,啱啱收到loa。另外想問下sp申請流程同有冇人係用bank draft 做financial proof?
佢哋只睇畢業證書上面寫有冇兩年
好難搵倒d有用既diploma係兩年
咁我問一問間學校先
咁本身讀緊marketing 嘅degree 有冇咩 Post-graduate Dipolma programme推
你睇下有咩課程 衝量下興趣同就業前途
同埋盡量簡有coop既program
加拿大讀書唔係輕鬆嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞