加拿大Stream A - 課金揮手交流區2

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
咁真係陪讀
純粹照顧小朋友起居飲食
冇身份咩嘢都唔做得
有無人已經真係成功行左stream A拎到PR了? 可唔可以分享下個流程同大概需時幾耐?
sorry我指畢左業之後去申請PR既流程 我睇緊我黎緊12月就讀完書但要下年6月先拎到張diploma, 係咪大家都要等到行完禮拎到張沙紙先去申請PR? 等批又要幾耐?
點解要6月先拎到既
我估係早左讀晒d credits. 或者defer左小小credits

你呢個case 真係要問經驗人仕同學校.
sorry我講得唔好,我12月完sem, 但要下年6月行畢業禮校方先會頌張正式沙紙俾我,所以我唔sure 12月可唔可以問學校拎一張證明我畢業嘅信去入紙PR, 因為我上網睇有啲人都會拎呢封信去申請pgwp, 費事要等幾個月拎張沙紙先再入紙申請
我啱啱都同一個朋友傾過,佢都用咗completion letter去申請而無等正式diploma, 而家良民證到咗警總批緊,預可能一兩個月後就有PR

如果佢呢招work嘅我會再上黎update大家
好呀 等你好消息
咁畢業搵工情況點呀?
我未畢業暫時未知job market點,我讀forestry嘅,我個degree要summer做internship,而家上網搵工都有好多公司可以揀
會work 啦。好多學校用你term end張transcript已經可以clear grad requirement

ircc 點會唔知
考完晒試firm 晒grade 之後,去academics registry申請張letter of completion 或者transcript個類野
實得金融啊
加油 做intern 出嚟個 cv 都型啲
讀一年果啲囉
MBA 係辛苦啲架啦 加油
佢地點搵錢
課金啦
想問有巴絲試過申請sp時交financial support既銀行月結單係中文版嗎?
問左銀行,佢話之前的月結單出左中文版,無得補發英文版,結果我得最新果一個月係英文版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞