加拿大Stream A - 課金揮手交流區2

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
你要email問下佢
我同時報bcit同douglas, bcit好快覆補文件,douglas未覆
諗住過去讀Master 但係2023先至畢業 咁樣會唔會用唔到stream A? 我見到好似2023年二月頭OWP就deadline
Stream B唔同Stream A
A 2026先完
先搞清楚stream a、stream b、owp 其實係三樣嘢嚟
agent梗係想你咁做,到你冇着落冇offer,到時咪唯有課金畀agent搵佢相熟嘅私校囉
Oh i see 唔該晒 我再睇睇先
我見到佢分咗好多 所以有啲亂 我再自己消化下先
唔識揀學校 好驚揀錯
課金定認真學術?
認真讀都係要課金
而課金都要認真讀的🥲
Chur X 爆加拿大
而家係為讀書定為pr先

其實只要揀有pgwp嘅公立學校都唔會伏得去邊

我指教學質素,揀返啲省政府自己嘅院校囉
認同
真係唔好預有得搵工返pt
科又多assignment又煩
college間間一樣
想問下依家申請study permit 係咪都要申請良民證?
STUDENT VISA 應該唔使。 

都唔係,有啲冇pgwp嘅學店教學質素可以好差
而家讀緊part time, 1個course 淨reading 1個星期都夠chur 死人, 仲未計course works同group projects. full time讀多2個courses 1個星期真係慘過返工.

仲要最怕有d寫到instruction唔清唔錯, 要求多左野又唔派sources.

8個星期1個sem, 每個星期要交group works, 4個星期第1份5000字, 8個星期個份10000字group project. 仲要睇reading同找reference. 呢到講緊1個course. 上少d連登都唔掂.
又熱鬧返 即係又多左人走
Ching 讀緊咩咁chur ?
24年 1月入學就趕得切 5月好難講
我都係Douglas wor
開咗學一個月
開始慣,冇當初咁辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞