加拿大Stream A - 課金揮手交流區2

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
做藝術都仲有好選擇呀
讀 archi technician ,去做晝圖仔囉,學下 cad revit
或者 UIUX design, 都算係designer 同搵食之間攞平衡
仲有 multimedia, production 都值得讀
甚至整麵包,做廚都某程度上可以有藝術成份
it 外國競爭好大
藍領競爭細好多 又冇人肯做
你識做 就有錢搵
暫定係post grad拎pr 讀完再決定master or work 邊區平啲
齋平就 Calgary 囉
或者唔喺 Vancouver Toronto, 一般嚟講都平啲
當然生活成本同工作機會 配套,娛樂 通常會成正比
我見都多人去多倫多附近 想知係咪咁吸引
海洋四省夠平
點解咁搞笑要收走你張香港車牌
真 起碼租冇TRT 咁癲
學費都平幾萬
即係畢業>2年都只可以找2年DEGREE OR Dipolma .

MASTER 我覺得佢會當post grad唔計.
由頭再睇過好喎,全部都錯
畢業超過五年,唔係兩年
如果未讀唔使諗degree,因為自己大部份要四年,讀完已經過期
Master 可以
想請教大家多少少野(幫朋友問)

如果本身係香港讀過兩年Hotel management HD (2016 grad),報加拿大course 係IT類嘅2年diploma

letter of explanation 講得清轉科原因係咪解釋得通就可以
冇錯 我讀完u 讀it dip 都係咁做
好緊張個study plan 寫唔好
你本身係讀咩科啊?
我都好驚啊
你去加拿大讀咩科? 點解釋轉科會好啲呢其實

唔通話hotel 無用想讀其他賺多啲
學費都平啲咁正
係荒啲囉 但係窮撚嚟講都生活到掛
話香港 it 發展好,好似好實用咁
你吹緊水
佢知道你吹緊水
你都知佢知道你吹緊水
但係你都要繼續吹
一定會好努力咁扮我唔係吹緊水咁吹水
只許成功
好像睇運氣咁 見有啲人寫都唔洗寫咁好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞