加拿大Stream A - 課金揮手交流區2

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
最好係打過去/send email 問間學校
學校係個programme 就係
Part time master ? 想問下要讀幾耐?
Part time 拎唔到pgwp
一定要pgwp先申請到pr?
唔一定,都係個句,到時你搵到辦法留得低係加拿大等到你有pr就得。例如冇任何work permit可以用visitor博佢到時6個月內一定要批到比你,其間又冇得做野繼續燒錢
本身有sociology bachelor degree

我報之前睇過嗰course嘅requirement,見到話International applicants may be asked to submit an ICAS or WES evaluation,問過agent,佢話通常係學校話要做先至做ECA,所以我都冇做ECA就報學校。

Send咗email問Humber進度但未有回覆,所以宜家都係等緊。
樓主畢業10年以上仲可以行streamA咩?乜唔係要畢業5年內先可以申請?

小弟2018畢業非常掹車尾都唔知報唔報好 我睇個program都睇到一舊雲 望樓主解釋
建議重新睇多次文件
做咩突然咁講?
馬死落地行 半工讀應該做唔番呢行
咁重要嘅資料真係要了解清楚
5年內畢業可課金讀一年post grad或用Stream B做一年野
超5年最少讀兩年dip或一年master
應該爆哂位
4大共立college都收爆人
wait list都多人到可以慢慢揀
我見centennial仲有位呀
諗住報個two-year double master degree
一年係歐洲 一年係加拿大
唔知咁樣計唔計stream A
centennial 係出名慢同廢咋
有好多苦主報啲垃圾科3個月都冇offer
黑洞左
跳完槽隔離學校收完offer仲未有消息
唔知jm9
8 個月既唔係都得咩佢計返都係一年
你講完我返去睇又真係,希望你有好消息
WES 攪一攪要3個月。如果要WES 不如直接叫你畢業間學校寄transcript。要WES係驚你假學歷者。
本身2020年報左EE FSW-O,但到而家都冇消息....
宜家認真考慮stream A....如果我報1年master咁最遲係咪要2025年開學,定2024?
EE幾多分?舊年好似7-9月360分左右都收曬
47x, 我係已經收左ITA, 2020係submit左application,但乜撚covid停晒process fsw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞