[Netflix] the Witcher 第二季討論區

881 回覆
63 Like 4 Dislike
唯一缺點係套劇無昆特牌打
netflix應該想用個nigga witcher取代eskel呢個角色
匙羹個個好深刻印象,無睇攻略情況下SL左幾十次先解到晒
總之好似係要有人主動同佢食飯
搞到我又download 番隻game 玩
witcher 3 入邊既昆特原汁原味好玩D之前打到二周目咩任都唔解淨係周圍搵人打牌
vesemir重要俾佢叫雞黎km開p
已經魔改到變咗原創故事咁連條主線boss都係原創
所以我當Netflix 呢套係同人作品咁睇,係我心目中血與酒同Yen歸隱個happy ending已經係最完美既結局
都仲係wild hunt同老竇嘅
橫掂都改到面目全非,唔差在改做gd ending
屌佢老母
搞完eskel又搞vesemir
好撚想棄劇
聽你哋講之後係咪會搞埋Yen
咁多野唔跟書
其實有幾多人追劇係有睇過小說,利申:我無,只有玩game,不過套嘢如果主要跟小說就無謂用game比。

所以無能力判斷有冇改劇情,同改得好唔好。
但我覺得塑造yen同ciri 嘅關係幾牽強下,無咩特別經歷,但最尾講到yen肯為ciri 犧牲有啲突兀。

Yen同geralt又係,突然見番就忍唔住衝上去,geralt都理解啲,起碼有啲鏡頭暗示,yen就真係冇咩點講過有掛住
粒lin嗰幕我睇咗幾次
我都覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞