[Netflix] the Witcher 第二季討論區

881 回覆
63 Like 4 Dislike
第二季仲衰過第一季,戲劇張力無晒,d劇情好似細路仔玩泥沙咁,燒死幾千人都係咁,反而落手落腳殺個人就唔肯,一個人就劫到犯著草。d角色講兩句就化敵為友,以為睇緊d童話故事改編。
嗰度我反而明
唔係因為Yen唔想殺黑騎士
依家發現自己殺唔殺佢
兄弟會都唔會再信佢
所以唯有投靠兄弟會嘅敵人
即係nilfgaard

書撚表示 我當multiverse睇呢套劇算
S1好正, 集集追唔停, 一口氣睇晒, 十分期待S2

S2睇完頭兩集, 之後拖足成個星期先睇晒, 越後面越反智, D角色一係知障一係精神分裂, 加埋D女好L樣衰, 越睇越惡頂

S3(如有)應該會棄坑
Lambert 有女 eskel 無
佢忍到一季已經算好啦⋯⋯
另外果一套神作Cowboy Bebob真係
改咗一大堆劇情,
詳情上邊有人po咗Reddit整合。
Fringilla 應該搵 做Sabrina 果個演員做
咁你反觀𠵱個multiverse滿唔滿意?
唔用羹
用手食
依家個感覺唔似跟足,只係似一班fans二次創作,係度ff如果啲角色如果唔跟書會點咁樣
直頭跟到足一足啦, 你同你阿爸阿媽個樣都跟到足一足㗎, 大家都有眼耳口鼻
cowboy我覺得三個主角盡咗力, 尤其是成50歲嘅John cho, 不過netflix毀滅原作嘅功力實在太勁
中東人都接受到
當佢jews
黑人真係
emhyr型到
套one piece
外國都屌嗎
https://www.bookwalker.com.tw/search?series=10144
https://www.bookwalker.com.tw/search?series=8600
繁中版係特登搵識波蘭文嘅翻譯翻架 請多多支持
唔怪得劇入面送上門都唔屌啦
果時唔係傳vesemir揾 mark hamill做
係隻game入邊triss已經比我日屌夜屌無限中出
終於睇晒第二季,今季係得男主同Ciri先令我堅持追落去,Ciri今季靚左好多,但除咗佢都冇其他靚女

睇完第一集都覺得尚算合格,以為之後發展都係有d分支任務再加主線咁,點知之後就一直集中講果幾個人物,而可能劇情冇乜起伏,搞到都冇咩心機睇,諗住Ciri呢季訓練完會有d成長位,點知又係諗多左,睇到最後感覺就係:下?咁就死左?咁就完左?

睇完呢季真係對下季冇乜期望,選角同劇情都好唔掂,上季都起碼有詩人首歌會令人記得,今季真係連一個記憶位都冇
哇條trailer拍得咁好,仲要好淒美
冇玩過第3集同睇小說,睇唔明係咪正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞