[Netflix] the Witcher 第二季討論區

881 回覆
63 Like 4 Dislike
想問吓果個森林小屋同果個女巫係咩黎
冇睇過書
但game個ciri開始好細個
點解今集ciri變咗黑色眉
yen係high council最年輕成員 邊可能係廢閪……
原著屌打佢果個係書最終boss喎 計謀法術體術都係頂點嘅魔王
可能Budget 問題got casts都勁好多 成個格局都大好多 哩套根本淨係主力捧三人組
Got都唔係真係咁高質
係演員整體出色好多
Witcher就得男女主帶哂成套劇
其他人都唔鮮明
Got就相反
男女主演技唔掂 要其他人帶起
同原著差天共地

劇只係怨婦 小說前期係頑皮討人歡喜
第二季真係好撚膠
睇完每樣野都好失望
好似係game 先有,所以我睇到呢到我好興奮女巫同game 一樣咁仆街,等睇geralt 好爽咁斬殺
第二季有budget反而仲差咗 啲人設亂改 出到嚟件事又唔好睇 上集大把人屌選角但至少劇情好睇 今集劇情都垃撚垃埋 之後幾季都遇會食屎

Btw 個黑婆演戲淨係得一個表情
Game 係買Witcher 個改編權
Game 入面主線同書無關
Game 係拎咗套書嘅人物同世界觀設定

自己寫咗一個同人作後傳
佢仲spin 筆直 拍the Witcher 外傳 屌
套野好撚多有色人種 痴撚線
得佢個像有三個頭出現,我本身好肯定佢係林中女巫,但係佢地三個入左個冇門木屋都係同一個人講野之後就覺得唔係
見到triss 個樣我淨係諗起加旋入面個黑人修女
當初佢地三個講夢到三個人
黑色 白色 紅色就知係林中夫人
條友係重度fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞