[Netflix] the Witcher 第二季討論區

881 回覆
63 Like 4 Dislike
呢隻係Voleth Meir
要用game 劇情 要向cd projekt red 買版權
其實擺明係用左林中女巫個concept 但認同你所講佢地冇同CDProject 買所以就唔會跟晒game 咁寫

如果係希望見到game 入面啲任務既人會失望
原版小說 game
有冇黑人精靈? 已經唔記得
屌 冇玩過game編乜柒呢套劇呀
明知一定大把game fan向嘅人去睇
咁抵俾人屌喇
佢老母俾狗屌
成日覺得劇入面啲黑人會搞到啲人好憎黑人
ciri真係柒足2季16集
講得狠做就撚
黑人被人憎係自己攞黎
乜尻都拎張racist card出黎大L哂咁
林中女巫係 wild hunt d𡃁
咁早出只會搞到件事更亂
LM
今季多咗好多打怪獸場面冇第一季咁悶

老豆搵女依part我記得响game裡面係emhyr委託gerald去搵,不過可能套劇係跟小說所以應該會有唔同

fire fucker同佢個主人係邊個? 係咪小說原創人物?
Game 嘅內容同小說無關
Game 係買咗小說個改編權,拎咗d人物同設定再寫一個同人作,接小說嘅結局,你當game 係小說嘅後傳
咁今集個惡魔都係wild hunt 一員,最後一集騎埋馬
Same, 淨係有打機,睇到最後見到林中女巫做wild hunt 條靚個陣心諗做乜勁,原來係小說女巫
我想睇法印同劍術嘅連技 好順咁打
但兩季都無
啲女主角人格真係比人改到尻哂,Yen 明明係個好緊張好愛ciri,Triss更加唔洗講,係game 到為左救Ciri 不怕犧牲,strong 得黎又有溫柔。屌netflix 改到triss 成個on99咁,驚左ciri 咁屌。
今集有用法印 &劍打人,算係咁啦
題外話,Henry 話rdr2都好適合拍劇
咁西部 好拍過呢類中土魔術世界
呢個位好撚古靈精怪 點解會變wild hunt

林中女巫應該無呢隻不死老母咁勁,佢地最多係威倫整下藥落下咒食下細佬仔,無上人身吸人負面能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞