[Netflix] the Witcher 第二季討論區

881 回覆
63 Like 4 Dislike
成套野最好既優點就係選角揀亨利
今季加埋老瑟 兩個都出到果浸味 其他男好女好

btw 原來咖哩yen 貢大波
想睇佢同CIRI一齊多d已經
真心理解唔到
S1表達到
yen 一無所有->有magic->但係發現生唔到
S2 表達唔到佢 magic同小朋友之間果種掙扎
同geralt既思念原本好似0咁
geralt+ child of surprise 應該對佢黎講都係一個幾好既方向
仲要ciri 可以用魔法 可以彌補下佢對magic 既渴求
但係最後轉軚果下真係理解不能
好似唔好搵henry啦
咁個二三線咪算囉拍好d
精靈條線好撚悶 跳哂
想知最後溝完上古之血個支嘢會點
我反而覺得皇帝身份係改得最好, 小說佢成日出埸點人做野,
但電視你要出樣架嘛
皇帝唔認得邊個嚟
已經講到搵女
Ciri 發夢都等登出場refresh吓觀眾
咁都認唔到
睇到第4集頭唔明點解 yen同黑騎士要合作
屌你老母睇到第2集白狼個frd 咁快死咗,明明個角角捱到witcher 3 又無啦啦亂入老巫嫗
未睇完, 除左覺得超人同ciri做得幾好之外, 個故事好似講得好差咁, 人地GOT又係好多條線分開行都做得好引人入勝, 佢都已經少過人,都做得好似好撚悶唔知想點咁, D台詞又懶係中2病garalt 同yen 之間感情又完全睇唔出有幾深
個女巫叫佢解放自己先可以重拾法力
可能佢唔想俾兄弟會困住同做劊子手
對佢黎講可能係解放自己 點解佢咁信說唔知了
watch that butcher burnnnnn
好上腦
睇完 劇情都幾膠
玩到鬼上身咁
個主線勁模糊 睇完只係記得頭尾兩集
同埋個劇本出唔到witcher個味道
似mon hunt多d
睇咗兩集半就頂唔順了

Adaption有改動都正常,只係唔覺得改得好 而家只係掛羊頭賣狗肉
所有mage同sorcerer都係外掛級 Witcher都俾佢地屌打
Regis肯定會寫廢佢 九成同geralt五五波
yes

玩返遊戲版之後真係好頂唔順

嗰故事本身設定歐洲 唔駛咁夾硬
同game入面有出入 可能無打機嘅觀眾會接受到,但真係唔夠elegant
yen 同 triss 都樣衰
triss=好撚樣衰
同上

點解有妖埋身 塊牌唔警告

重要之前先被人入侵過
利申 只係玩過game一陣 無睇書
岩岩煲完S2
想問下wild hunt 係咩黎? 可唔可以解釋下
同埋wild hunt 果班黑色騎士 有個名netflix叫莫XX
又係咩黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞