[Netflix] the Witcher 第二季討論區

881 回覆
63 Like 4 Dislike
全套劇最好睇係第一季第一集
起碼俾我感覺真係睇緊Witcher
套劇入面ciri有個黑人路人名都冇witcher train佢,又同佢玩,呢個角色書入面本來係eskel黎,同樓上講一樣你加得咁多路人咁將eskel當個路人寫死係咩意思,最on9係又要搵個路人頂番佢個角色職能。

本來佢地kaer morhen係得番vesemir eskel lambert geralt 4個witcher,可能編劇唔想develope其他witcher school就直接扔晒全部witcher去kaer morhen當得一個統一大本營,呢個改動覺得可以接受,但係寫死完eskel又搵個路人頂佢真係好on9接受唔到
啲witcher咁撚廢既幾下俾人滅團
隻樹妖入黎塊狗牌又唔識震
不過傑佬打鬥做得好好
同埋菲利芭係改國藉黎講都算係幾似嫁喇

想問下火魔咁禁忌嫁咩?
唔係阿豬阿狗都用得?
班witcher都識igni啦
Coen
書入面佢有份出場 其實班witcher全部同ciri好fd好錫佢 vesemir好似佢阿爺咁 唔知點解要拍到而家咁
原來佢係coen,又變左黑人撚知佢邊個
書入面sorcerer邊有禁忌邊有限制 可能怕yen做主角太屈機所以nerf哂啲sorcerer
冇Geralt 嘅線全部都好鬼悶
感覺第一集 個個詛咒故事最有witcher嘅味道
已經唔記得晒劇情
又要重新睇過
無玩過game 覺得幾好睇
淨係玩過game 真係唔知係咁
game個結局 搞到以為ciri係可以stop白霜
好撚多黑人呀屌佢老母
本身劇情已經麻麻仲要咁多黑人
個fringilla真係好撚樣衰今季仲要咁多戲份 完全係影響觀賞體驗
太多力架,頂唔順
放心,佢啲戲份之後仲有好多,小說入面佢同geralt有情慾戲
Geralt懷疑點解Nilfgaard比所有人都更早知道Ciri有改變世界能力

睇到Emhyr原來係Ciri老豆就通左
仲要搞咁大壇野殺哂Cintra啲人 連自己外母都唔放過
為既就係捉自己個女

心諗佢要同Ciri見面容乜易 Ciri都好掛住父母仲以為佢地已經死左
全世界都想捉Ciri
冇睇小說冇玩game 其實都悶到飛住睇 難得以為有隻玩火佬似鋼鍊大佐 結果冇出過幾次根本冇筆直做cg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞