[Netflix] the Witcher 第二季討論區

881 回覆
63 Like 4 Dislike
編劇戇鳩
至少呢個角色由書到game 都有出場,
點都冇理由將佢放入便當角色入面。

ps. 最後一集幾驚佢整死埋Lambert
但第六集開始好撚好睇
除左eskel死左其他嘅故事推進係同小說差唔多
只係加左好多原創故事兜一個圈跟返小說
當我冇講過
第八集出曬事
好彩無睇過小說同GAME只左幾個鐘就無玩
對要跟足原著個需求無咁大
除左要夾硬BLM加黑人入套劇礙眼D
同埋S2無S1咁將三條timeline湊埋一齊咁過癮之外
套劇未去到神劇但又無你地講到咁差掛
個人覺得10分滿分起碼7-8分
冇諗過第八集咁快公開恩菲爾真正身份
小說好似臨結尾先講
我都覺有八分
尾三集勁好睇
就係唔明點解佢地要去琴特拉
我冇睇書,冇打機,第二季悶到要飛睇
超人好型
睇完 完全冇睇第一季個陣想睇落去嘅feel
ciri叫親我都覺得好燥 好似細路女發脾氣咁
明明隻game啲女巫個個都fuckable
套野係都要搵啲漆婆做 尤其係今季佔左兩成時間個黑人肥婆 故事改到唔好睇仲要下下逼我睇黑人

唔係男主人選咁型我晨早棄左
可唔可以講下佢係邊個 我面盲到分唔清佢係邊個
睇完
比想像中好睇 好正
搞到買埋遊戲玩
CLS套嘢醜化咗勁多角色...
S1公主仔條眉都冇咗心諗咩料...
小說冇睇~但遊戲公主至少型~同埋瓜子臉
YAN都算...本身成熟風而家最多嫩口咗啲...由佢...
TRISS真係屌出聲...髮色都改埋...點玩...
Ciri老豆
佢話要搵女就係咁解
唔係淨係還唔還原問題, 個劇本本身就9流流
個編劇點完全係亂咁黎, d人物描寫鋪排都係
史詩, 魔幻, 巫師味都無乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞