[#StandWith33] F1 2021 阿布扎比賽後討論區 3

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
緊係元帥黎
舊年Monza笑死
Masi
Best screenplay
淨係上場沙特Sainz啱晒都照讓Lec
如果唔係又紅旗
跟本 SC 係比賽一部分
所有車隊個 strategist 每一圈都預備好出 SC 個時入唔入同換咩軚

佢話當ham係朋友但ham唔理佢咋
你YouTube search Monaco lance stroll 就知咩事
明顯平治大安旨意
No la
Button同情佢
Merc就預備好VSC同SC都唔換呔
.....結果輸咗
佢幾高章
又唔會得罪benz
RB 已經換咗,佢嗰時先入好大機會lose position
康怡Cs model都應該有
有冇資深車迷講下呢場係咪歷史上最精彩嘅一場
把口實話同情嘅 英國佬啲精逃文嘢
下年MAX係咪真係用1號車
其實perez因咩事退賽 見到有人話紅牛幫佢輕載油 所以先守到ham
果時先啱啱出sc冇人知會唔會帶幾多圈lapped car爬頭要帶多圈sc呢個問題當時未出現

果時pitwall應該覺得就算sc帶唔帶到完都好鹹都唔可以輸track position因為萬一真係帶到完場就67,就算唔帶到完場要鬥多一兩圈max都一定死守,max nothing to lose嘅情況下最後攬炒都唔出奇

反而唔pit就可以好似你咁講博sc到完場,就算要resume racing頂多都係鬥多1/2圈,max要clear4架慢車鹹狗都仲有機會可以跑甩

出sc呢下已經封死鹹狗佢地根本完全處於被動冇嘢可以做,淨係可以聽天由命

好奇平行宇宙如果fia決定唔放慢車走佢地會唔會全部自己讓路然後都係max贏世一,鹹狗仔全部啞撚曬冇嘢好嘈
2次
希望馬spin 做下限唔算太低
Mick 有幾多場超lat
官方解釋好似係油/水問題
實際上邊個知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞