Sony Xperia 討論區 (118) - 用住 PRO-I 等 1 IV | 白卡過主

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
想買支電話 stabilizer
試咗你個apk
裝咗之後成日出Xperia中文鍵盤停止運作
我最鍾意佢個中文keyboard
最近幾次都係3叔轉3叔機, 過data次次smart switch勁快搞掂, 養懶晒個人

想請問如果而家舊3叔機 換 新sony, 有咩最簡單直接transfer data/backup方法推薦?
買咗5III一日 發現個指紋鍵有少少鬆,輕輕掂下會feel到粒掣嵌入去
係咪正常定要換的?
之前啲sony機都冇咁情況
820咪自己設計跟住柒撚咗 個年都係差過Exynos
835 845只係公版小改
去試demo機咪知
可以經 google
但係 google 唔會過你舊機啲相
我間中都會咁呀
不過等十零秒佢又會正常返

始終佢都係sony放棄的舊版輸入法,pro i 唔兼容佢好正常
btw我係切換完其他輸入法先會出停止運作
因為自己有裝埋日文keyboard

平時就咁用中文/英文 就冇話停止運作
我用1 III
不過都差唔多
窮人用唔起Pro I
謝巴, 即是andriod 原生 (Backup by Google One) 個度?
唯有用返最原始方法

講真3叔個switch 換機真係勁方便, 罪大好心學下野, 放多D 心機落software
罪大:我睬你都有味
我上次 10ii 換 1iii 都係用唔到 Xperia transfer 2
港行Xperia 去外國有冇VoLTE?
5個月97%健康度
如果要防震好少少嘅,真係好少選擇
唔一定有睇band
VoLTE唔關band事
呢個好奇怪,問過有啲人連xz乜轉1ii/iii都可以好快搞掂,
但我上次iphone轉過嚟用幾次都係搞唔掂
冇選擇,基本上平價gimbal都係強國天下,但佢哋啲app你信得過咩
如果價錢ok又唔介意嘅,可以望望強國dji osmo mobile 3/4,唔知4係點但3好似唔算差,
應該可以唔裝app但表現會差一截,夠用嘅話都可以諗下嘅
早兩日跌爆左mon 貼 想問下1iii有咩mon貼推介
之前個塊係sony store買
其實用唔用 app 有咩分別
我冇呢支呀
但如果冇理解錯嘅話應該淨係用到physical嘅stabilising,
冇晒compensation同佢本身啲乜mode物mode

不過佢個app好似真係有security issues,你可以再research吓

千幾蚊咁平選擇真係唔多,係強國先做到
出新機嘅 一定要睇埋個mon有冇斷色問題
點 check?今個星期去買1iii
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞