Sony Xperia 討論區 (118) - 用住 PRO-I 等 1 IV | 白卡過主

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
係咪得CSL先可以喺深水埗,長沙灣大路收爆格都完全上唔到網
5ii 有更新
5G? 我用CSL 4G好似冇乜事
4G
4G真係一時時
呢排好返啲啲
1ii上sony換mon大概要幾錢
U11放edge sense係可以唔解鎖直接開到
Video Pro 裝咗喺 1iii 點解冇得拍 4K60

個app都唔係寫比1iii用
bilibili×Sony×指原莉乃公開Vtuber偶像培育「虛擬灰姑娘計畫」

https://www.4gamers.com.tw/news/detail/51275/virtual-cinderella-project-started-by-sony-and-bilibili
先揀1080p
再揀60fps
然後揀4k

得左
今日喺間用光管(唔知關唔關事)嘅活動室度諗住用部1ii影相,平時都係用開P mode尻影,開左相機出嚟發覺個鏡頭有横間係咁閃閃到仆街
無論係live view定影出黎嘅相都有横間

16mm

24mm

70mm

以為係bug左定唔知點,就重開機睇下點,點知都係一樣
之後試下轉其他mode睇下有冇事點知又冇,係得P mode先係咁
其後行番出街或者其他舖頭甚至喺地鐵用P mode都冇頭先嘅問題發生

有冇人有頭緒係咩問題

p.s. 同場用自己另外部S8+同人地部iPhone都冇同樣嘅問題
快門要校 25 倍數 1/25 1/50 etc
撳 60fps 嗰陣佢 hang 咗
咁邪,我1ii/1iii 兩部都得喎
1 5III 幾時肯跌價
屌我明點解了 因為佢唔可以 zoom
有啲雞肋
zoom 要1080p60 先得
高通個豚隊友
5iii已經跌咗600
你冇錯,係光管問題,ss唔可以太快,建議below 1/50s
但so far各廠自家製成績都唔理想
sony更加唔會落咁多開發成本落電話度,
所以係硬食
今年***粒2200好似有啲料到

***個冚家產雷死高通 自己賺餐死
"根據業內人士的爆料,得知台積電的 4nm 工藝在體積和功耗上都要優於 Samsung。"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞