Sony Xperia 討論區 (118) - 用住 PRO-I 等 1 IV | 白卡過主

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
咁又係 所以都係等1IV
edge真係可以完全取代chrome
提提大家罪大有呢個功能

官方唔出更新咪自己裝apk囉
反正未見過sony下放新功能比舊機
功能真係好好用,但m$越黎越猖狂,開始對edge有啲反感
Firefox呢?仲有隻Firefox Focus

利申:我部V10用緊Firefox因為我PC同laptop一向用開,search嘢會方便D
點猖狂?
firefox好廢
https://madaidans-insecurities.github.io/firefox-chromium.html

firefox 個引擎太冷門,唔少網頁會有適配問題,例如走位之類,不好搵野黎搞
可能一直用開根本唔知有冇走位,真係有page開唔到我先開Edge
主要係windows端太hardsell 搞到你轉browser極難,又串chrome落後,用bing又會呼籲你用edge,啲手段好反感

另外又賣人私隱,之前啲研究都話瀏覽器入面edge default收集最多資料,而家仲強制捆綁埋成堆shopping野,旅行野同先買後付 就黎同facebook有得fight
哦 好閒啫
對比Google

google都無咁誇張
原來1iii 新出隻綠色
上年都有出
同埋隻綠色真係 好 撚 靚
1 iii 用nova 個手勢無乜事bor
點樣虧法
用手勢轉homescreen個陣有時會唔會lag lag?
無事bor
我較咗唔用三天王鍵
一撥上去就得
side sense 都好正常
係有時出到home screen 之後個launcher 會閃一閃先用到
其他手勢都好順暢
真?係我就轉架啦
想問imobile買機同係大行買除左個價有冇咩分別?
呀 睇漏

係有時出到home screen 之後個launcher 會閃一閃先用到

就係講緊呢個問題
呢個我都唔知點解
不過都係差半秒就唔理佢
我部機仲係 61.0.A.14.3
無update 過嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞