Sony Xperia 討論區 (118) - 用住 PRO-I 等 1 IV | 白卡過主

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
Sony hk出咗名慳皮
其實好可惜。。。

如果佢keep住VAIO, 就有機會Xperia X Vaio 系統連線
出PC冇乜肉食(得LENOVO哩D接大量公司單既有賺),平井一夫見有基金接手就第一時間賣走
不過據講SONY當時有班老鬼大力反對
多唔多巴打有貼相機保護貼?
平井真係好有眼光
10幾年後都證明咗mobile/portable重要過PC市場
Pikture or Simple Gallery
除非你做到LENOVO HP哩D咁有大量商務客/公司客先有肉食
當普通電子消費品咁賣個市場真係唔大
見有人要就緊係快D脫手
仆街,S22系列個外型好罪大
似咩
我唔覺得似,同我覺得 S21 Ultra 個 camera bump 靚過 S22 Note
xzp
同感,靚好多
細22圓角好宜家嘅Sony
大22直角好XZ系嘅Sony
大個部外形直頭xz1黎既
S22 個樣倒退晒 咩料 21U 型好多
我覺得係進步喎
個外型進步到會左右我買S22+用兩年好定1 IV用兩年好
PRO-I 用到 PRO-II 就換
我希望有 PRO-I 嘅外觀,Samsung 嘅系統,如果佢哋可以合作幫手改下 Sony 嘅 UI 就好
反正 QD-OLED 都合作搞,唔爭在搞埋電話
系統我冇咩所謂
反而我係想keep Sony嘅風格但有三星嘅功能
想問有冇方法可以將舊機嘅Wifi密碼轉移晒落新機度?
google backup and restore
S22U根本就係N20U個外型,一向都係似XZP架啦,現在先發覺?
屌你老尾1 iii個fingerprint sensor用到好炆震
好9廢成日都 Too many attempts
想問個白痴問題:我阿媽部XZ1(Android 9.0)唔知幾時開始,由左邊向右掃,就會出search bar喺頂,下面一堆新聞,呢樣嘢叫做咩?

以前一向有條search bar喺頂,唔見咗要自己喺widget加番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞