Sony Xperia 討論區 (118) - 用住 PRO-I 等 1 IV | 白卡過主

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
Samsung係7nm加強再加強only
冇料到 GPU S8G1並唔弱
2200係工程機階段贏gpu,而家8g1量產後有進一步提升,冰宇宙已經戴埋頭盔話可能2200唔夠打
exynos 向來isp dsp npu都輸
數碼閒聊站話提升得好少 話目前mtk同高通流片都係好熱。
聽聞今日mtk dimensity 9000會有數據解禁,希望有實機跑分睇睇
過兩日番去再試過
心諗正常唔撚係應該有anti flickering嘅功能架咩閃到咁誇真係完全未試過
以過去用iphone嘅經驗係因為indoor佢個ss太慢所以冇
ss慢,影果陣手唔夠定,或者被攝者有dd郁都矇撚左
1/30s喺有is嘅情況下應該係唔會手震
但被攝者會郁嘅都係乖乖哋揀1/100s試下算啦
呢個數香港用最盡㗎啦
news suite 可以自己加 RSS 即刻實用好多
想問埋下面嗰3粒制可以喺邊set番出嚟?
設定 手勢
好嘅,唔該
冇左2鍵個款好唔慣
港版5II 追到原廠更新了
58.1.A.5.507
不過都係D安全性更新
個file勁細
等後年arm x3全新架構會唔會好啲好過
睇清楚你quote緊舊嘢
會 同埋可能有高通自研
等等黨永遠唔會輸 到時又會心思思想等nuvia cpu core / tsmc 2nm gaafet
其實我覺得等埋dimensity 9000嘅完整數據已經可以下定論 如果有明顯改善就值得等埋8g1+,無嘅話就直接8g1/等8g2
係啵唔好意思呀
我部機今朝先pop-up有更新

唔知幾時有An 12更新呢
II起碼2月
我應該做等等黨主席,"研究"咗幾年Nokia/Sony/Samsung,都未換機
漏咗LG,原本都有諗繼續用,等到執埋
以後應該會同近年core i5 i7一樣
新同舊都唔會爭好多
成日掃到d free wifi就會on99 停左數據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞