即影即有貼相 (傳統及數碼混合) / 集中討論post (16)

997 回覆
40 Like 0 Dislike
同問
之前dcfever 有得賣 好似唔洗1980$
今日行星際都見到有
依家冇了 全世界都冇貨
首先evo要有貨
我2號係amazon訂 17號先扣我數 今日寄到比我
等得既唔介意就訂

Btw睇住啲人買晒amazon啲炒機,買到依家一部都冇
Ching有冇link
請問evo係咪一定要print 咗相先過到落手機?
有啲相係機到影完唔想print但又想過返落手機
可以過到「原相」,直接讀張sd card
但係有相框嗰種效果就一定要print過
其實如果唔想浪費相紙可以放個吉盒扮出相都可以
你買部印相機執完再print 落mini 相紙好過一係就正正經經買嗰筒菲林用菲林機影
想問下如果想買printer 有冇推介
其實都係官方個三部:對應instax mini, square 同wide。睇你想要出邊隻相紙0者
全部都仲用緊mini USB……
如果唔係已經入咗手
入電芯都冇咁嬲(雖然之前都係入啲偏門電)
應該都係micro usb 吧?產品線更新慢係咁上下架啦
靜靜地mini link 出左第二代,多左粒led 做light painting
https://instax.com/mini_link_2/en/
有冇人有lomo instant square d相影出嚟有時有黑邊,有冇人知點解?
Lomograflok有冇伏?會唔會好似佢啲機咁易壞?
未壞
結構簡單殲零件唔細無咁易壞
機入面個框架位qc唔好,對唔正菲林表面
我知同攝影無關
我知我哋(以下略)

已幫。🙇🏻‍♂️
我部instant limo square 唔知點解影戶外好光既時候會影出嚟好黑,左中圖
要去到陰少少既位先影到野右圖

好光先影成咁,係唔係壞左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞