即影即有貼相 (傳統及數碼混合) / 集中討論post (16)

997 回覆
40 Like 0 Dislike
回應返之前我部fuji wide 300 冇影一排開唔返機 原來係裝錯咗正負極最底果層彈弓位係要向+ 我裝咗向-
而家超開心 準備買紙影到死為止
多謝樓主熱心回覆
OK冇問題
出相PLEASE
唔係唔想 不過二手都要5000
2-3000都仲可以考慮 第一部
咁1係老母淨機算
怕你玩完無耐唔滿足
係部機性能差異定本身相紙色水已經有差異?
自己開始變守舊廢老,接受唔到印Instax
接受唔到 +1
我覺得係兩個唔同既方向:
想追求零失敗完美output一定係print 相, 因為可以無限執相
追求即影即有的快感, 一張獨家無法複製的話, 就係傳統光學機
re樓上幾個

所以出新post我都好糾結
想知道個post點先方便大家

暫時係不討論
純printer 電話 及 其他攝影器材

不停出printer扮真係影膠片
亦符合文青所諗
又可以加膠片價
再諗遠少少

就係膠片繼續賣
數碼相機主導市場
傳統攝影/舊or古董相機嘅末日來到
最近買咗Polaroid go玩下
好細部幾正
冇相睇下
我有問過條女佢話咁細張睇乜鳩
如果佢岀到一部可以同時影到傳統同數碼mix既instax貴少少我都會買
隻 Evo 唔出大相一定唔會買

利申
il mini
sq
one-step+
rb67 + polaroid back
Evo Mini都唔算?
SQ10
SQ20
都係

SQ20可以印影片添仲
唔算OFF TOPIC

富賤即影即有今日能夠坐大
多得寶麗來 (創意)
更加多得新寶麗來 (毫無創意加上歐洲限定嘅品質)

如果新寶麗來當日唔賣盤俾富二代可能唔會搞到今日咁

呻撚完 冇野喇 各位繼續
我係想見到一部機有兩個mode sq6+sq20 mix埋
係就正
屋企有instax mini 8

想print相(唔好屌我

諗緊買 print相用既 mini link 定係買mini evo(2邊function都有)
屋企有instax mini 8 instax mini 11

想print相(唔好屌我

諗緊買 print相用既 mini link 定係買mini evo(2邊function都有)
睇下評測先囉,利申冇研究過呢兩款
如果mini link print 出嚟效果好好多,畀我我會揀mini link
Mini Evo對我嚟講純粹係多個影相功能嘅printer 當然你想帶少舊嘢出街都可以考慮下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞