即影即有貼相 (傳統及數碼混合) / 集中討論post (16)

997 回覆
40 Like 0 Dislike
到你比錢買菲林
再影完睇吓佢啲菲林影咗啲咩出黎你就退燒架啦
寶麗來新版都穩定好多啦
有啲色溫影響都幾靚嘅
自帶filter
新版係邊日打後既批次?
叫返polaroid之後
吓?好咗架啦?
咁冇嘢啦
你未經歷過最初IP啲相紙
就算以前Polaroid都唔係fuji個啲發色質素
舊個部mini壞左買左mini evo
影出嚟嘅feel同傳統個隻2回事
尤其閃光燈出嚟個效果
冇即影即有個種味道
係咪好懷念光學機個種暴力閃光燈
係呀
買番mini 90 囉~
想買部機影正方形相紙有咩推介?
Polaroid係咪要用專用相紙先得?
壞咗兩部之後退會
不過有消費券又身痕
itype 相紙:for support itype既機only (通常即係機身叉電個啲),插落600機 / SX70唔會有反應(因為冇電到)

600 相紙:可直接用落600機 / 可直接用落itype機 / 可加ND filter用落SX70

SX70 相紙:可直接用落SX70機,如果用係600/itype機啲相會好撚暗, 嘥錢。

如果只係問機,睇吓2手有冇啲 itype 機(onestep2 / onestep +)去同你銀包做壓力測試先囉
無底深坑咁
fuji好似sq1最好?
唔好意思 想問新手應該試onestep+定now+好
想問Polaroid Now+ 係咪一定要用返Polaroid 相紙?
入fuji 正方形相紙得唔得?
新手買咩機好 ?
依家都難搵sq 6
日森見到仲有
但仲貴過SQ1
我知實冇人開POST

即影即有貼相 (傳統及數碼混合) / 集中討論post (17)
https://lihkg.com/thread/3152151/page/1

盡力瘋狂正皮呃鳩多D新人落坑吸引多D新朋友玩即影即有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞