即影即有貼相 (傳統及數碼混合) / 集中討論post (16)

997 回覆
40 Like 0 Dislike
既然都用四方膠片點解又用SPECTRA?
用得不如用部四方機影會唔會比較簡單?

我SPECTRA就得返十零盒
純粹唔想浪費左部機咋
可以用到方法復活到佢既咩都試下 ma
始終都有終結一刻
而且SPECTRA膠片唔襟擺
彩色仲差D (最後一LOT應該宜家已經出出地事)

我認同SPECTRA係有種吸引力
我都買多左2架珍藏
即係mini evo 既相紙同以前栢立得唔同,係膠片?
Mini 90 同 mini evo 用既相紙唔同?
一樣 Instax mini相紙
Lm
我想問,fujifilm SQ6係唔係已經停產左?會唔會有新機出?
有冇得用mini evo 影到lomo 風格既相?
有冇睇下佢啲filter effect
有,但唔知點set 先可以做到lomo effect
個啲咪係
你仲想要咩效果
Lomo effect姐係點樣?
尋日入左mini evo嘅第一張相

依d咁 好似lomo metropolis 既風格
你邊度買?
星際三樓
音樂station?
點解係

家陣星際除左佢之外仲有邊間有寶記野/寶記菲林賣?
佢對面個間收左皮欲買無從
佢個價算ok 唔係炒價
請問下大家推薦 lomo instant square 定fujifilm sq1
本身想買部sq6 點知停咗產有得賣嘅地方好似都要成千三

我見sq1 而家賣800幾900,lomo instant square就11xx 都有交易
不過lomo呢部多2/300又可以轉mini相紙,又多功能啲,同埋sq1冇得閂閃光燈好摎攪

btw講多少少背景,小弟冇玩開攝影,買嚟應該都係影下人影下風景
考慮嘅原因係見人話lomo個部唔啱新手,唔知係咪真係咁難用,定新手學一排都ok
同埋sq1係咪真係咁唔抵屌
老母我剩係用過square,我第一次玩即影即有就係佢
10張剩係得1-2曝光正常然後就賣左

富賤應該用起身穩陣好多
好 唔該你
睇嚟我要積極考慮sq1
https://youtu.be/8vP6CIevL4s
終於出
講左咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞