即影即有貼相 (傳統及數碼混合) / 集中討論post (16)

997 回覆
40 Like 0 Dislike
袋底估焦,反正adapter 配縲紋可加減光鏡,室外拍攝很實用

想問下係咪揀依個 之後三件
睇唔明點了單頭會仲貴
第一次amazon貢獻咗佢佢
希望成功買到
恭喜哂各位成功入手嘅巴打先
用得好開心 支持
有冇人用mini evo係點到連唔到電話
幾部iPhone都連唔到
係咪我問題
影得人多就wide 300
影得人少(3個或以下)就sq6

講功能,SQ6原勝wide 300。(部機又輕D 又細D 無咁大部 又不用配件就可以影自拍 又有double exposure 同關閉閃光燈 , 快門最慢可去到1.6秒;wide 300 最慢係1/40)

wide 300 唯一可取就係可以用wide 相紙

利伸:兩部機都有
男朋友話mini evo靚仔啲想買
但上Amazon睇完要31000先買到
好似仲貴過香港買
但香港又唔敢去細鋪買
有一個option sold by Amazon賣緊 23456yen
Dcfever 都有賣18xx好似
再望下先 有啲無貨有價
見無人放相, 咁我放下相先.
個個食煙阿叔咬左枝煙5分鐘都無點, 期間就係喂貓.
富賤隻藍調都幾靚

閃貓會唔會唔太好
唔係BB貓,又無直面正射佢地隻眼,所以我用閃
見到上面講mini evo都想推呢部
影相個功能真係玩具嚟,要自拍不如電話前鏡影仲好,直接買部printer更稱心
怕佢地驚豬啫
宜加有部lomo wide
要upgrade 係咪只有rf70 / 改機
改機好似另一個世界咁
佢地小驚,之後都無再用閃了
多個理由買大光圈即影
上網有睇過好多人用polaroid 110 改做 Instax wide
香港有無人收錢改機 自己搞好少resources
想請教下師兄喺邊度入手
我係美國買,前前後後搞左四個月
運返黎果陣掟爛左個頂
要自已整返
所以我唔建議啦
仲有RF70 都應該係唔鐘既選擇
又有internal flash
仲可以留意下有人拎110 改左做4x5 背
如果調焦岩既話
我估可以夾個lomo graflok 上去一雞兩味 …卦
我都想有ching 答到我呢個問題
上左 lomo graflok 個RF要再調一次焦,因為佢個焦平面比普通45背再後20mm 左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞