2021-22 NBA常規賽討論區(7)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Tank緊點會接Sabonis
咁多pick唔會用嚟全部養啦 又唔足夠換到啲一線
無一個真係擔到大旗
睇得出Rick Carlisle今年有調整過, 好左
但之前養成問題同缺憾太多

Turner 被迫愈打愈出
Sabonis 體能限制攻防
LeVert 少左出手3分都係咁慘烈

Brogdon同 TJ Warren 應該會留, 前者有續左約trade唔到住
後者都係睇下出返黎打成點先做決定
就是因為少Talent先要Tank
無野可以包生仔喎,今年東岸隊隊都有競爭力,你唔rebuild 都未必入到playoff. sabonis 教到變形就唔評論,你陣容唔差咪成日打到close game ,但你無真核咪成日輸close game 無抵觸喎.心痛sabonis係一回事(雖然我唔太同意要圍住佢打,佢係好球員但做核上限唔高), 同埋依家放風rebuild 姐,又唔係要大平賣,好似上面講如果turner/sabonis , 換到勇個package 係合理trade. 你唔trade 都係博playin 或者坦,
Pritchard 其實一直有講唔想係中遊徘徊, 佢之前已經想重建,係老細唔比,咁今季開得差老細咪比佢說到重建.
送turner 黎狼
J撚到爆炸
lillard 要5000萬一年
其實lillard irving 都唔值
真 起碼top60
要黎打後備
純粹覺得carlie冇打出依隊應該有既實力就推倒重來 晒左班球員既時間同心力
如果唔想中遊徘徊就重建 咁其實nba得幾隊唔洗重解 根本年年都係得幾隊有真實力爭冠 其他隊都係比媒體吹奏到有所謂既競爭力 然後又係秒速收皮
打5 Kat 打4
屈到爆

Sources told Tim MacMahon of ESPN that Doncic reported to training camp weighing more than 260 pounds for the second consecutive year.
唔同級數啦
溜馬果班最盡3弟料
講真公牛果班都係二佬 係睇DDR而家唔洗打吾蝗 clutch time擔唔擔到大旗
如果要去到講爭冠
依隊公牛會係東岸贏到公鹿 齊陣熱火咩都唔好講勇士
贏唔到既話咪同溜馬一樣有咩級數分別 最多咪常規賽好J小小
重建定中遊徘徊就滿足要睇球隊aim咩,好似拓用盡雙槍實力啦年年有playoff 都大把人覺得係浪費時間. coach 就上年換 Bjorkgren唔得,今年換carlie 又唔得,我又唔覺完全無試過就重建.
競爭力係講入playoff,唔係champ 睇組軍睇勝率睇打出黎既表現咪得,同媒體吹奏有咩關係.
溜馬最慘係無當然核心,東岸頭10每隊都有或現在或未來會圍打既核.
又係嗰句無包生仔,重建有可能重差,不過Pritchard上年講過唔想再中遊徘徊,either get in or get out. 風險佢唔會唔知.
都要打左先知道 上季你點估到係公鹿冠軍
睇下傷病仲緊要 大波玻璃底
通常all star前後就黎料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞