2021-22 NBA常規賽討論區(7)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
公牛點解贏唔到熱水
今季ddr高jb一班啦
教練同主力嘅經驗都係熱火好啲
雖然我唔鍾意JB成日扮硬漢,但佢今季點會低ddr一班? 佢雖然得分少啲,但防守明顯好過ddr, Per, true shooting, win share 都係生涯新高, 效能同對球隊影響力都高過ddr

DDR 26.4 pts 5.3 reb 4.1 Ast 0.9 Stl 0.4 Blk 2.0 To 59.2% Ts 23.5 Per 0.201 WS/48
118 ortg 108 Drtg
JB. 22.8 pts 5.8 reb 5.2 Ast 2.2 Stl 0.3 Blk 1.9 To 60.7% Ts 27.1 Per 0.270 WS/48
126 ortg 105 Drtg
用咩trade
最多咪坦埋今年 下年要認真打啦
carlisle上年咪有得go to 77 咪又係輸 話就話近嘅 但係佢根本就限制咗啲球星嘅實力 下下要77爆seed
你話重建係解決中遊徘徊既其中一個方法都冇錯
只係我覺得可能有比重建更好解決中遊徘徊既方法咁解 雙塔越打越出sabonis就算missmatch都冇得硬打低位 turner就係block shot同三分手 其餘既guard明明本身好穩定 今年個個都心紅想單打咁
上年鷹隊都係中途轉教練先打起 雖然Lloyd本身廢 麥美倫都唔係好好多 不過轉教練係可以再試既方向
又或者你話要個ace既 你拆雙塔試下換kyrie番黎都係可以一戰 雖然唔睇好kyrie帶隊能力 不過純粹覺得佢地未試晒所有可能性就推倒重來好傻仔
Tank都未必有頭pick 有頭pick都未必揀得岩 揀得岩未必練得好 練得好又未必冇受傷 既然你有一班好好既二三線球員 我都係覺得現階段有比重建既好既選擇利申純鳩up
真心唔明點解溜馬搞成咁
其實明明個陣真係幾靚
係咪carlisle夾唔到呢
Turner 好易甩呀 stretch 5 有護框
另外兩件就慘,唔俾波就冇用,俾咗波又唔係真係好top
病閪呢
因為無當家囉
分工唔清晰,個個都想做門面但又未去到個個級數
有人拉得埋佢哋打團體波個化學作用會大好多
我無支持或反對重建,只係想講返溜馬係依刻決定重建既脈絡, 早係17年PG唔續時,Pritchard 已經想重建,係老細Simon 唔肯希望維持競爭力(入playoff),所以咩重建以外既方法其實已經試左幾年教練都用緊第3個. 養好哂先trade 只係結果,原本佢都唔想養,

情況就好似你玩my team 要你用人哋個save 用佢個陣經營左幾年,年年入playoff 但champ 無望, 玩幾季後你終於可以rebuild 但周圍啲人同你講重玩好可惜,重有其他玩法, 但對你黎講己經哂左幾季時間.

either get in or get out 係Pritchard上年自己講,你講既風險佢都知.而榮叔除非佢肯打針,唔係用佢仲差過維持現狀

至於咩哂左球員付出既心血時間, 好可惜係呢個球員平均生存年期4.5年既聯盟入面呢啲係最唔值錢既野.
咁運動聯盟就不嬲汰弱留強嘅
騎勁撚到,又一場內外都贏你
無DDR 姐
但ddr 啲中距 騎個3塔陣應該唔太怕啦.
其實唔算, 係差在個價蝕唔蝕
例如 毛/蜂可能想升級中鋒位可以搵Sabonis
騎又放風想要LeVert
Levert打唔打到SF? 打到既話幾好J
我都有諗過蜂同sabonis 但好似唔係好夾
打開swingman冇問題, 亦都高過okoro
我熊又輸唔到?
你熊有冇Morant老實講冇咩分別
多謝指教
箭係咪要十五連勝?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞