2021-22 NBA常規賽討論區(7)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
唔入流
For kobe
你講今場,今季,定咩先? 同入流定義係咩?
今季錶佬得確係廢咗
但唔排除佢係想博俾人trade
咁就唔會毁咗佢形象
計劃通
聽完笑下就好

Lillard仲想下年暑假可以簽2年一億美金延長合約,但依家咁既狀態...凍過水
https://www.espn.com/nba/insider/story/_/id/32813413/the-portland-trail-blazers-gm-search-shape-future-franchise-damian-lillard
其實咪又係逼拓trade 佢屌
依家拓荒者連球隊都想賣,唔會同Lillard續大約喇。傳聞拓荒者面試新GM,大部分侯選人唔想同Lillard續約,賣走就有興趣。

但Lillard就想圍繞佢自己建隊,用 CJ+4首輪 換西門番黎
https://basketball.biji.co/index.php?q=news&act=info&id=26933&subtitle=NBA%20/%20%E6%B2%83%E7%A5%9E%E7%88%86%E6%96%99%EF%BC%9ALillard%E6%83%B3%E8%A6%812%E5%B9%B41.07%E5%84%84%E6%8F%90%E5%89%8D%E7%BA%8C%E7%B4%84%20%E6%9B%BE%E6%8E%A8%E5%8B%95CJ%EF%BC%8B4%E9%A6%96%E8%BC%AA%E6%8F%9BSimmons

舊聞,如果Post過,請見諒
你重建就係要賣你當家球星㗎啦
錶佬會想同隊波一齊tank 幾年咩?
佢又好似真是唔介意
佢唔介意就幾年前要tank 啦
年年都要求隊波補強
但細城市又簽唔到星翻嚟
佢地都冇Cap
佢而家就是想用Draft揀人去夾佢
而家係球隊介意
tank完幾年後佢場均15分都有困難
要賣趁早,好似雷霆一決定重建,即刻放西書出去;
好既經理,應該趁西書最高價時換野番黎,先係幫到球隊,尤其係小城市無乜資源,更加要換。

當年塞人都敢拎PP去換野,奪冠功臣一樣唔留,NBA就係咁。
而家都搵緊GM
Jody Alan又唔似佢老豆咁對隊波有興趣

其實隊波而家都幾亂下
rip city 名不虛傳
你個賤種都幾撚仆街 雖然我好早睇咗

不過都希望你老母死咗之後俾人姦屍
雷霆係被逼重建 多得PG公開叫trade me

第二段嗰度 所以Danny Ainge之後咪折墮
都重建要你西書托柒
其實暑假請得Billups隊波係想重建
而且係等Lillard叫trade me 隊波唔洗做醜人
雷霆依家簽比當年塞人更多,俾啲時間去揀人養人,總有機會。

而塞人係失敗例子,開始又係滿手簽,砌到 雙探花 + Hayward + Irving + Horord,但最後搞成咁...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞