召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(95)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
上面打錯 應該係自VAN
緊張得濟 放得有少少快chok左考牌官兩三次 其他路面野都無乜問題 所以諗緊好唔好等個腳少樣野做 輕鬆啲
出試場下面個工廠區多死車注意下 同埋路面順就多啲3波 小心啲斑馬線行人(如果行興盛路有兩盞要就住停就住過) 睇熟啲youtube片記路線 大概係咁上下啦 等其他巴打補充
工廠嗰度真係要慢慢睇定啲,好多時候一出考場對面都會有死車頂住,隔離線要cut過你嗰邊
chok 3次咪嚴重囉
我覺得你練下好過
一出嚟要睇清楚先好轉出去永基, 俾死車擋住就趌出少少架車同埋可以彎腰望
離開工廠區就要轉一次3波, 小心唔好喺黃格停
入返考場之前要用一波入, 轉入去試場中心入口啲白格仔9停就得, 唔使對準

不過通常都行興盛, 順逆時針太長啲考官要趕住放飯放工
利申 永孝pass
係既 多謝巴打鼓勵
聽日考4點,師傅好似都話係興盛多
你好彩啦
4點啲學生放晒學
岩岩筆試出黎見到油塘 無曬心機
我都油塘
學車嗰陣時候三波轉落二波成日都好chok, 行緊30左右,究竟我錯咗啲咩
我都油塘
過交通燈真係好考技巧
係白線前岩岩好轉黃燈,繼唔繼續過?
有時唔係睇燈,要睇埋,例如你直去,前面係唔係塞緊,你一過塞住就停左係黃格
而且交通燈,行人最大機會衝燈地方,多過路中心衝出黎
輝sir片真係講左好要考慮既野

轉右再轉右即係轉右靠右,呢d我本身無諗過
而且睇完佢既片先知渣車要做好多決定,一錯左就可能肥
其實大把人都係咁考油塘
主要係考生技巧和能力多過試場本身
落到27左右先落極力子 慢慢鬆就好smooth
茶果嶺道咁環境 又多大車 死車 學生 校車
第一次考培正肥左
好灰
多謝巴打
you are not alone 肥一part?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞