召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(95)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
天光道都灰
油塘玩迴旋處你咪企咗喺度 ?
坑渠要特別處理? killer黎架?
利申: 天光道棍van 1take pass
車速唔夠慢再印太多迫力咪會 chock 囉 , 當你離遠見到紅燈要停車 , 就預啱距離開始印迫力收慢車速 , 去到想停嗰個位之前就慢慢踩極力子踩到尾 , 再輕印全個迫力就停得順
考牌官186

聽完佢前面轉左返試場,下意識埋左入定左線,點知佢話我太埋,一下踩停我,話條路好闊
其實條路好考,考10點半無乜人同車
咁就跌幾千
咁你應該早咗埋左線 , 應該行中間望鏡盲輕微斜 cut 過左線
轉右真係算易, 如果轉左入靠背壟就驚
練親次次都有人衝出黎
知道,買個教訓
三條路線都易嘅,靠背壟雖然危機多,個勝在你可以慢行,夠晒思考距離同時間,基本功扎實其實都唔難。
遇到個肯鬆手嘅官都係細剔啫 , 但你唔好彩送個大剔比你

落斜或太快
落半寸迫架車已經減左大部份
之後其實慢慢極力子去盡,再去埋半寸迫都仲前車有段距離
「合併試合格率唔夠3成,肥都正常嘅」我唯有咁安慰自己,下次努力
唔關事
太埋佢得停你即刻變左考官有行動=大剔
所以太邊等同即死
因為佢驚你撞,而佢得停你就再見
原來我師傅話我
左腳縮太快
右腳踩太深
點搞好
洗咩咁麻煩
學車有幾快 想慢就收油或者踩brake
想停就2腳同時落
包你唔會chok
左腳要盡要出力
右腳要輕力,真係掂一掂就半寸,成架車慢晒
佢話我一到多車地方就hang左機咁
反而泊位掉頭就做得好
我開頭幾堂都係成日停車 chock , 其實係自己太遲減慢車速 慢慢就會熟習到停車距離
師傅話我有時停車準過頭
不過都係第5次渣
慢慢黎喎
當你五堂 , 都係揸咗 7.5 小時啫 , 最緊要自己一路學領悟到
佢話棍van多數10次就學得掂
但師傅一路就一路睇到我有咩問題
我問返佢
10次真係夠咩
下 唔好話細車 大車如果條路唔係特別窄
踩到都肯定肥太接近物體

師傅無同你講唔比踩黃線同渠邊線咩
10 次可以控制好架車嘅 , 但唔夠考試囉
我2月尾考忠義街
佢話忠義街得大圈有得練
一個月渣兩次就夠喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞