召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(95)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
以南昌街條大斜路為例
理論上要行中間,但行中間佔晒條路又唔快,後面d車實偷對面線小小偷位再加油cut你
但如果側埋一邊,小心考官驚你撞/覺得你近邊,肥你
應該靠左或靠右小小,方便人地人地過自己?

有冇人解釋下點做
唔緊要~知道錯邊下次有準備會考得更好~
抽快期快快手攪掂佢
理論上係唔得,最好問師傅點處理
但如果考試,就機大都白線前停
拎中間霸住條線,後車冇咁易爬頭,同埋行快少少,夠快的話後車就唔爬架啦
所以考車個陣真係好睇後面有無玩考生
我見好多時的司機都另願慢的再拉開1-2個車距俾考車慢揸
最慘係前面又係考車…隨時佢一錯…大家一齊死
師兄幾時考
都一定係霸中行 起碼見你考試有機會唔冒險逆線過你
但係你靠邊就一定個個都過你
keep住望後鏡留意有無車想過你好過啦
我嗰次泊位都唔知 , 溜前咗啲啲 , 好彩照 pass
泊位掉頭吊極力子要印埋迫力先夠慢同穩陣

你考高超道 ?
唔想被人刮一巴就行正中間
睇幾條片都話最盡4x幾
快唔到

後面d車見你慢,會偷位加速
的士,小巴佬閒閒地行80
同人鬥快,後面加快偷位cut你,我驚仲大獲
原來咁
仲有睇住後面d車會唔會偷位加速cut你
我考過2次澤安,南昌街上斜行35或以上的話冇乜車會試吓爬你頭,你靠左就一定爬你頭,霸中間就少好多好多
考車無可能俾你踩住一條線
讓線前停車
唔係讓線停車
如果你既右邊冇車行既情況
係可以慢慢踏前一條,因為你吾踏前一條會睇唔曬你左邊車落斜既情況,當然吾踏前都得,但係睇你自己有冇信心爽手出到,冇信心真系寧願踏前一條睇清楚先再出。
重點係左邊冇車既情況先好上一條如果吾係考牌官都會整停你
黎緊3月頭 考忠義街棍van
有冇巴打有好師傅推介
我4/10 搵佢,9/10就抽到
我諗我知你係邊個
打風前啊嘛

好在2 take, 重考一次都冇幾千

btw跑馬地算唔算易?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞