召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(95)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
上個禮拜俾左錢佢抽
3個月後先有通知
再肥排街外算
咁呢個情況你求神拜佛都希望前車遠少少讓你入返線…否則其實99%肥
講返停左再開,你前車玩野頂實,一係你退,一係佢退,佢退你就要等佢退到你夠位入返線,之後打左燈,望右中左鏡,再拉手制再不停望前間中望鏡睇下有無野咁慢慢向前入返線
如果佢玩野唔理你唔退…咁你要睇埋後面車有無後退…無你真係唯有等對家退
有後車退就等退到一定距離就慢慢向後退,退到夠位俾對家過

絕對岩
所以補鐘或有朋友帶係好緊要
聽日下晝考永孝好L緊張,今日學車嘅時候極多貨車喺度停車/上落貨搞到依家勁驚

各位師兄有冇咩貼士
如果淨係因為前車頂實,咁睇要頂幾耐,如果幾秒就唔做拉手制,直接望一望左中右鏡再開車就得
軚快車慢
打燈,望左中右鏡,望盲點,動作要大
最好考前再上1堂
唔得既早少少去現場睇睇當時路況
其他等其他巴絲提你
加油
學嗰時遇到咪好囉 , 淡定啲 , 唔對路唔肯定咪離遠停低先囉 , 佢落貸咪即係死車 , 冇咩好擔心 , 最怕佢突然變返生車啫
想問吓各位巴打,第一take 肥丙部,第二take pass攞p牌嗰時係咪要帶曬兩張黃紙上運輸處
拎多張紙過去無成本
唔該巴打,但係好似唔見咗第一次嗰張
感激

每次停車前/起步前/轉線前/行駛間中都要望中鏡
唔使2張
我都係俾最尾合格個張佢

Pass唔代表無做錯
個官剔左你未能充分使用駕駛鏡(輕微)
其實最好係逢減速前都望一望中鏡
5月個陣無咁嚴
係7月開始好多新牌意外
所以先開始嚴
師傅個陣同我講
泊位開車唔望肥9成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞