召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(95)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
因為佢前面要入左線,所以條路仲係單線嗰陣靠定左邊先
1. 唔洗打住右燈
2. 大車既係要瘋狂打燈扭頭
咁一定啦
我當年學
係銅鑼灣東院條少斜練轉波都玩1-2堂
之後熟的先出去行
第一堂已經上到三波
你行唔到條路中間咁過死車一定要過之前打右燈望鏡盲再靠右 , 如果一直都係一排死車你 keep 住右燈靠右就得 , 一過晒死車靠返左之前再打左燈望左鏡盲回返中間

2. 如果當時情況第一部死車同第二部死車有段距離嘅話你係要做幾次右左右左 , 如死車距離得一兩個車位就 keep 住右得喇
有無位需要留意
最難唔係轉波果下咩
唔俾轉波學咩
第一堂學好停車開車唔死火先啦
冇人叫你行10幾20
太近啦都係⋯啲學車如果轆踩黃線/渠邊線 啲泥檔好易打到石壆

師傅真係有責任要教清楚
1. 要打住, 仲有,油塘啲死車九成都係大車 唔好因為唔過線而夾硬靠翻入自己條線,同死車你至少一定要留一個車門位,唔係會肥太接近物體,踩線唔會肥,唔好博。

2. 左邊有少少位你就自己望一望左鏡睇下有無電單車攝位 無既靠返左少少同繼續留意住路況,唔洗靠左少少又左燈,除非你過完死車要靠返條路正中行就要打燈望鏡擰頭。
三月頭考,上咗兩堂,師傅都有心機教但係好難約堂,都唔應機,第一堂就遲咗30min上咗45min only,say sorry又free咗第一堂,第二堂掉頭都仲會停車開車間中死火,轉唔轉師傅好定搵師傅補鐘好?
考邊度 , 棍 van 師傅啱唔啱
多謝晒其實你講既野同我師傅講既係一樣 其實我都係想求個肯定先上黎問多次 感激感激
澤安道,師傅啱呀
拎左p半個月,琴日好衝動咁去買左部二手
我拎咗一個禮拜已經有咁嘅諗法
不過諗返起樓下停車場個價錢即刻清醒返
我最唔清醒係出左部a200
拎左p一個禮拜,我日日睇2手車
之後望一望個戶口
又醒番
近排二手車真係貴左好多
jazz gk5個價硬到呢
睇緊markx同corolla
貴到癲
所以我最後加多少少上a200
golf同A3, 怕多野整,唔係一定首選
不過價錢反映左
留 tg
Bforben
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞