召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(95)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
早兩日pass咗 下星期準備出暫淮牌 之後出架車做屋企車

想問吓買咗車嘅巴絲 你地買車預咗幾多錢底先考慮買車
因為屋企泊車唔使錢所以諗住出架屋企家用車
唔計入油嗰啲我見淨係牌費加埋架車錢都五六萬左右 都應付到嘅 但係如果P唔小心炒咗賠錢好似幾大鑊
唔係好識計條數 利申啱啱過25 好似保險嗰啲冇咁貴? 1999如果問錯post唔好意思
考完筆試,派左油塘
我平日考, 考前2節睇下環境
師傅book左星期6 2節, 星期日4節話大溫習
諗到揸3個鐘車都攰
係啊45*4, 我都好少聽日人講咁樣上4節, 所以上黎問下大家
想知有咩伏
多化妝車,有伏你唔知,但你第一次買車又唔熟車房,咁就唯有搵翻佢
一條龍服務不過會搵識車嘅fd幫手睇下行得走得無咩整就得
過幾日第一次考忠義 放學時段
好大壓力
師傅淨係話我ok
但個種壓力真係

唔係等個牌搵食
但真係好似好難咁
我2take pass,2次都永考,第1次考禁區線,番試場冇睇清楚伸個頭出去果過果陣後面有小巴衝緊上黎
第2次轉左再轉左上山,今次一cut線要望實有冇小巴,有就老閪都停,班小巴狗一定會衝架
可能係唔想你太傷心先剔埋等你無咁內疚啫
BTW極力子係咪太快/慢放
或者太高/太低

太快放會Chok 太慢放架車會慢哂無動力
太高都會Chok同易死火 太低會變空波滑行

上面4個情況你普遍中邊幾個先
咁又太多…不過分開學又好浪費時間…頂硬上
我試過
2節學泊2節街
正常既~加油
可能見我上第1堂已經好遲鈍 臨尾唔溫書唔得
排到幾時考試 我都係油塘
師傅話係大溫習 行多啲路線學下突發野都好
反而想問下3波落2點先順, 成日轉完2波放極力子都係chok chok 地
我黎緊都考, 不過就分3日2 2 2咁練囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞