召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(95)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
搵人抽啦 等咗10日就抽到成年點等
泊位佢淨係叫我用極力子控制車速,吊左兩堂仲係唔穩定。原來可以印brake
個極力子咁q敏感我係咁熟就唔駛考啦
掉頭我明白唔可以多過三手軚,想知如果覺得太快可唔可以踩停再起返步

再問多樣宜家我每次停車都會拉手制空波呀sir教
就算只係停一停好短距離再起步都係咁做,有冇問題
因為睇YouTube 我見人由考場出讓線個位都係無拉手制,有位就放極力子出
啱啱考完油塘四山街1take pass
恭喜
2轉1又冇教啦慢溜一定會用到2轉1唔係下下要停定又再起步因為停定起步做齊野起碼用5秒,慢溜/塞車你唔識2轉1後面呠到你pk都似
後面啱不過前提係要入返1波先好吊極力子,唔係即肥
堅係無
所以我揸親都拉龍 習慣左佢果套宜家改都黎唔切
尋日練完掉頭都ok,但係泊s位都未搞掂
唔係ok就得掉10次頭10次都掉到先叫得唔係有十足把握既話考試表現最多只有六七成第一次考果陣又係有時得有對唔得,結果兩part肥曬下下停完再開個官會覺得你未夠班,其他野就捉得緊d等你肥
聽日晏晝考培正
今晚最後一次揸路線 聽日考前先第二次練泊位調頭
唔記得晒點調頭 有冇YouTube片推薦
要明確做到就睇轉數錶,入1波望住轉數錶鬆極力子,個轉數一跌就代表到磨擦點,上斜起步見到轉數再跌多少少就得

除非個轉數錶虧咗如果唔係基本上100%得
你打電話問運輸署啦
如果你只係肥過van
上網/電話都只會畀你搶van快期
轉乜尻1A係都轉2A啦完全唔明點解有人考1A有個車頭又冇魚眼鏡,考完又少個2A牌
油塘唔係1同2都考架咩
轉1A都係有可能抽到架噃
原來係咁
2018年果時仲有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞