【終於凍了】經典男裝討論區(47)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
去睇下ring jacket?大家都好似話唔差,但我未買過
可以搵返post 頭既bespoke
10k 應該做到套 有淨錢可以加錢 加急應該都得
近農曆年,難講。全部師傅放大假。同埋mtm唔好以為會快得過bespoke好多。
唔該巴打先 我去睇下邊d牌子款式多先
唔該巴打 我陣間望下
唔該巴打 我試下sd email問下 得就去馬
就嚟新年,我估都就收爐啦。與其趕頭趕命可能買套成衣穩陣D
去armoury 買rte ring jacket再改
有無巴打用過雙宮絲造suit?
想聽下對觸感、drape 等有d 咩評價
同埋推薦邊個牌子?謝謝!
三個字:勸你咪
唔好意思,第一次入嚟,早排上網買咗條西褲(料同款可以睇下面條link),但買細咗,而家個腰圍太窄,大概差咗一寸至一寸半左右,想問下呢啲褲有冇得攞去改闊腰圍真係好鍾意套西裝,連件外套都買咗
https://www.ssense.com/en-hk/men/product/stefan-cooke/grey-zip-pocket-trousers/6860771
要睇下有無足夠止口,你上黎問幫唔到你幾多,一係你就返起條褲影個內籠嚟睇吓,一係就直接拎去比改衫姐姐睇吓放唔放到。
我都唔係太清楚要影内籠邊個位,不過我聽日都會直接攞條褲去比師傅望望,希望改到
屁股果條seam
要影都幾高難度,盡力感謝你幫忙
如果呢條係屁股條seam,咁sorry,無得放,我見唔到紙口
sosad 無諗到你咁直接say no
印象中你係舊鋪果陣有整過,睇相係好有質感同有型;
想知隻料你認為唔得既原因係咩?留名睇技術文
都預咗呢啲designer brand未必會有留位比人改腰圍不過都會攞去搏一搏,希望呢架單車變到摩托
你肯定呢條係屁股罅個縫口?好少人咁包骨車,side seam就有時咁車。如果無攪錯,無氈無線,神仙難變
咁樣影係咪會再清晰啲成個屎忽去到條撚個位都影晒了
你都係慳番啲腳骨力吧喇
有陣酸味
Agger
唉屌,我平時28腰,但呢條聲稱30腰嘅褲居然係窄到我爆咗粒鈕最慘係香港又冇地方有得買,冇得去試size

我以為呢啲個網叫做”tailored pants”嘅褲係會預晒位任改,好似我去thom browne嗰啲類似嘅designer brand咁,乜鬼都可以改到啱為止
唔同brand 28 30 可以唔一樣架喎
就算同brand 30 都可以唔一樣,例如中腰高腰
唔係咁既咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞