【終於凍了】經典男裝討論區(47)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
你接受到流血咁梗係冇所謂
B&L啦,armoury 有嘅款平過網上買
唧係可遠觀而不可褻玩焉btw我竟然忘記咗考慮而一點今日睇完淨係諗邊到有得試吓上腳完全無諗過着耐會痛
一步到位piccadilly
Armoury online store?
鋪頭多款啲
記得之前牛巴講過一件jacket個lapel roll靚唔靚係好睇pad stitching
前排睇返a記d片,見有d unstructured jacket個lapel roll都好靚
係依個情況下,個lapel roll係唔係純粹係熨出黎?
點解我唔覺有
Paraboot, JM Weston 180 先係最似Kleman 嘅

同埋Kleman 本身就係平版Paraboot ,冇得再平
因為見牛肉乾爸打無提 所以就唔知入唔入得手
未試過唔知
見個底係cemented,應該還好,不過唔知啲輔料會唔會berwick咁硬
Paraboots都唔係好貴姐
好似係講Neapolitan garments個條片,藍色個套suit佢話係 no canvas
不如你擺上反睇吓
想問下
皮鞋 budget 大概$1,000 左右 返工用
見到po 頭有唔同級別
有冇話邊幾款會啱啲 定要增加budget
最尾果句
想問下Carmina Inca同Rain個fit大唔大分別?本身著開Inca uk10係咪買返Rain uk10就得定要size down/up?
入門級抵唔抵玩
Crockett and Jones 極抵玩
新手想問C&J handgarde既料/工同普通benchmade可以差幾遠
某d model既價錢係可以掂到po頭進階級既門檻
想買rm williams boot 番工,有冇巴打知香港有冇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞