【終於凍了】經典男裝討論區(47)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
叩門級咋 係咪淘寶就夠
Amazon啦
想睇1
7200學費都唔係好多嘅
衫no comment
鞋就
Drop93 聖誕做緊sale, 用你呢個budget加多少少錢 去買套ring jacket nos 加對carmina,再去揾裁縫簡單修改下,好九條街都唔止。
唔洗comment la
BLMers
真心Drop93 Ring Jacket NOS好勁多
ring jacket唔買都去試下先
試完就知係值
唔係既話armoury都做唔住啦
To be fair
唔係人人著ready to wear都會好岩身
如果身型標準梗係冇問題啦

但如果買完夾硬改
不如照返自己budget
揾過裁縫做套好過
ring jacket有幾個版型 合主流體重同身型既人
所謂裁縫做套 係#1入門級以下或者平過入門級既真係唔會好過Ring jacket
Ring jacket屌打9成tailor啦講真
鞋 其實我都係行過門市,見班友好 pro 咁,又 goodwear welted 又 whole cut 又 made in italy 所以落咗搭
宜家心郁郁去the Armoury 添
唔係大名牌黎咩
唔係呱
Total lost
當交下學費啦
巴打去轉置地tassels / a記,睇下傾下,就知有差距
年少無知去過hoax買Berwick
呢個真,香港一千幾百間洋服鋪唔止,造工好得過ring jacket既應該數埋唔夠1%(俾盡十零廿間)
入門著下先囉,只不過我就情願買對carmina 好過幫佢地交租
如果你無咩要求既其實ok 既
A記真係不敢苟同,淨係建議我拎ring jacket去萬邦行改呢下,已經足夠我打搞佢母親30次
A記免費幫你改埋架喎
淘/落post#1整鞋鋪買囉
落鋪試下隻 generic tree 係咪岩岩好撐起個vamp
(但注意唔好撐過龍)
買左就算啦 最緊要合身/合腳
多d上黎 慢慢買返d野溝淡下佢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞