【終於凍了】經典男裝討論區(47)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
喺suitsupply見過件類似嘅, 個pattern幾好睇
George Cleverly品質如何?見到有減價
各位師兄,對鞋有冇得救
漆皮無,買過對
謝謝🙏

借位

係UK OFFICE買咗對Loafers,Size唔啱,全新,$300有無巴打有興趣?原價£59,可以tg俾多啲實物圖
UK7/ EU41/ US8 一對
UK8/ EU42/ US9 一對

唔該晒
Tg: https://t.me/jay0012
垃圾都要團?
跟隊。我都想收
有意tg 我
https://t.me/ivan12349876
咁多位師兄想請教一下
如果budget 2k-2.5k想造一套西裝返工著
有冇邊間好介紹
我見頭果頁入門級都6k起
利申唔係想做伸手黨
最後祝大家聖誕同新年快樂
無,去u記/田少啦
呢個budget訂造黎冇咩意思啦
買現成再拎去改
Rich
How much?
2.5k g2000都買唔到好心啦…

今天痾蛋
西裝舖畀師傅都隨時唔知止呢個價啦大佬
聲稱tailor made 既就真係唔建議⋯
呢個價位,可以m&s / u記買兩套

或者drop93 碰下運氣,但最平應該都要3-4k
呢排佢網站做緊50% off

再或者carousell 睇下有無人放po頭果幾間鋪既二手西裝,咁岩撞到同自己身材數據差唔多既,都可以試下

反正心態上,就當係買西裝款式嘅套裝,你要調低好多個期待值。drop93/carousell 可能仲有機執到靚手工添
新手一問,師兄流血級皮鞋係咪唔建議入手上網見到有對Berwick Loafers Black幾靚但二千幾 而最近引起我想買皮鞋係Kleman嘅Loafers 想問有冇類似嘅入門級
啱啱睇咗師兄我諗我想要係Edward green嗰對Piccadilly Leather Penny Loafers款唔係想要賣緊二千幾嗰啲唔該師兄先!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞