永恆族 算唔算係加速咗 marvel 嘅 武力通脹 ?

454 回覆
1279 Like 42 Dislike
打鬥作品 幾十年嚟
唔理你 漫畫動畫電視電影
不嬲都係處理緊 武力通脹 呢個世紀題難

原來好多人唔知係乜嚟
唔洗擔心,美漫最叻重啟宇宙
真心
呢段真係好睇到痴撚晒線
大把 marvel 電影都比唔上
d英雄好忙㗎,成日有危機發生
佢哋會會分級打番自己既野,luke cage daredevil個d就留番係街頭,你叫班永恆族去打黑幫打忍者都唔好睇啦
懷疑 disney 比 netfilx 做
就係可以講啲咁 dark 嘅議題
美隊就係Mavel 入面既蕭峰,Stan Lee講過美隊既能力係遇強愈強,同契丹人血統咁正所謂美隊55開
天天最好J
sentry一來太唔穩定喇,而且講拳頭戰力係咪最強都好難講

超人有d形態係屈到痴級,完全冇得比
你會唔會無啦啦走去洗公廁廁所?
純粹戲份同劇情需要
經期女俠都有響ENDGAME出現, 一嘢貫穿隻母艦添,勁到
但咁勁冇意義架,俾thanos無限寶石一擊打飛咗就神隱

超人響正義聯盟入面係字面上嘅刀槍不入,好似唔使出力就秒對手咁
唔係話佢地唔會同雷神個邊正面相遇咩
之前有個post話漫畫入面,滿大人個十隻戒指係仲屈過無限手套。
但係電影入面好明顯係弱化咗好多,咁其實武力通漲嘅問題係漫畫入面會唔會仲誇張?
有錯嘅Marvel comics fans請鞭細力啲
有劇情就得啦
咁撚膚淺
漫畫都係照咁打 普通人打到上太空
同埋人類先係最屈
導演自己講

因為 十環能力
同 無限寶石 太似
所以避開咗

而家 用鐵線拳 refeeence
我覺得幾特別
希臘神雷神4先上 呢班唔係個班黎
可能she-hulk入面會做到呢
無睇漫畫係唔知spiderman 係幾勁嘅 你啱
不嬲實力差距小小 都會出現碾壓情況

美隊個啲係魔法 異能面前同普通人一樣

邊會有肉搏機會

不過唔好睇姐
所以佢地既作用係拎寶石
唔係仲有Inhuman咩?
點會唔知啊 nerf咗又得唔比佢地出鏡都得 大把方法啦 睇佢點處理架啫 天神族又唔係會成日出現嘅 高戰力嘅打高戰力 廢嘅個班自然去打返廢個啲架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞