永恆族 算唔算係加速咗 marvel 嘅 武力通脹 ?

454 回覆
1279 Like 42 Dislike
endgame已經係架啦
美隊仲用拳頭打兵仔 最廢果班都識飛上天放炸彈
班女權又係 成班打埋身戰 紅女一出黎就魔法
唔一定啦 avenger還avenger 呢個association唔代表所有其他英雄架啵 遲啲仲會有xman f4 未必會group哂咁多唔同人拍啦
MCU做得最好就係武力平衡 有幾個戰力好高嘅角色第二次出場已經廢左好多或者出黎搞gag
都冇嘅,原本marvel 漫畫都成日亂黎
Gotg2咪死咗隻囉
Marvel日剋叻係將啲神級英雄改弱

例如叫dr strange 去玩水

到時就會勢均力敵
由Thor出場果下已經唔可能戰力平衡啦
宜家先黎問呢個問題?
而家已經變到水滸傳crossover 封神榜
Thor 拍到nerf完又buff返個過程都幾合理
好過cm一黎就最好抽
復仇者嗰陣
雷神識取電拎個搥爆開坐山
同Ironman 著件盔甲可打珧交已經唔合理

黑寡婦、應眼嗰啲基本上係普通人
一早就無得比較
所以 紅女巫/驚奇隊長 都係射左一野 跟住就飛走左, 然後其他女權繼續打

如果紅女巫/驚奇隊長 用全力既話, 完全可以將眼前敵人全部消滅
其他女權 根本得個睇字
吓?永恆族勁咩
打咗7千年嘅AI機械人打幾隻怪獸打到pat屎咁
所以最廢果3個只能疏散人群
同班警察差不多
Eternals咁撚廢 脹咗喺邊?
個雷射眼有幾好打呀
佢唔飛既話captain手撕佢都得啦
又或姐混戰果陣會經常「失蹤

就好似 內戰既 機場大戰
紅女巫, 幻視 經常打打下失蹤左

只有 美國隊長, 冬兵, 黑豹 呢D拳腳交 打足全程
一拳俾thanos打出左套戲
Hulk
如果 Edward Harrison Norton 肯繼續拍既話
人設一定完全唔同

會變左 奇異博士 果種智者設定
作為希臘神,連緋紅巫女,奇異博士都好似勁過佢哋,有咩咁通脹
我冇睇開但聽過人講漫畫本身都係咁
唔同既野有唔同人做
蜘蛛俠果D係救普通人
冇可能普通打劫偷車搵個雷神黎電爆埋俾人偷果部車
黑寡婦打拳頭交 Thanos都係打拳頭交咋嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞