永恆族 算唔算係加速咗 marvel 嘅 武力通脹 ?

454 回覆
1279 Like 42 Dislike
呢集平行宇宙
唔好畀佢做配角,淨係客串
同埋淨係出獨立電影我覺得係好事嚟

始終呢啲角色一搬去大銀幕大家都覺得無咩意思
漫畫睇到佢就夠
佢嗰部係係平行宇宙創造一條新時間線喎
你可以去查返CA個盾嘅設定再出黎獻醜
冇人要嘅喎,人哋執起咗都係揼番出嚟(設定?)
sor高估左你
你應該去學返好中文先再理解咩叫設定
佢哋無睇過
見條友無覆就知啦
睇完套垃圾josstice league 就係到9up
所以唔睇
成日玩政治正確玩到無內涵已經死罪
設定又越來越脫離現實,剩低科幻場面
成日都係有超能力著膠笠衫,虛構劇情出來當正自己係正義一方,天選之人,對方就好撚邪惡
呢刻
我覺得一個 超級英雄 好睇嘅元素

* 首先唔可以 毁天滅世 咁屈機
** 獨特少見嘅能力
*** 有限嘅條件 發揮創意嘅技巧

十環 真係有呢個效果
又可以沖天飛
又可以做腳踏

雖然無 ironman 嗰啲死光大炮咁撚屈
不過每次見到新技巧 都依喂咗一下
打拳頭交個堆有鐳射眼 beast 鋼人 nightcrawler 狼人
暴風女 冰人 磁力王 Jean 依堆復仇者都好難打啦
一直都有呢個矛盾
本身spiderman係鄰家英雄 捉吓賊仔 扶吓呀婆過馬路咁
依家佢差唔多有ironman套野 打外星宇宙級怪物
咁仲做唔做鄰家英雄
比連登做咪廢
係度屌女 遲返工又唔怕
咁你又將鐳射眼擺得太低
如果佢唔係用個眼罩限制住嘅話
佢可以擺落你下面班人同上面班人中間
淨係上面個排其實復仇者又唔會話好難打
至於你下面個排就全部都Omega級黎
但冰人作為Omega級就好似真係冇乜發揮過咁
Jean就直頭係心靈感應Omega級再加埋得閒又比phoenix force上下身咁
不過如果下面個排唔計Jean嘅話又未至於話真係好難打嘅
睇你拎咩時期嘅復仇者黎比
Siege之後復仇者啲陣容都愈黎愈癲
打到班敵對勢力都冇乜好打,所以先要玩AVX咋嘛
因為咁之後我轉左睇DC
下集打完Dr Ock就無咗啦
不能認同更多
真係睇作者/導演/編劇點樣控制角色勥度
火影真係垃鳩圾
我睇完尚氣都覺得十環個戰鬥系統幾新穎特別但又唔屈機,
尚氣仲有佢老母果邊旅人嘅氣功能力
佢入MCU可能都係做返律師算
打交完全唔同層次
點解要平衡? 打lol打太多?
兩個都係戰力單位
降低觀眾智商咪得

美隊vs 士兵 55波

美隊 vs 創奧 55波

美隊 vs thanos 55波
整成支機械軍隊搞獨裁都仲得啦

整到機械人唔識遠程控制?

根本親身上陣已經侮辱緊大家智商
scarlet witch 唔係都係x men黎黎咩
on9 整機械軍隊啫係uterine啦 再者佢本身係想去幫美隊手 點知發現殺父母仇人啵 無睇過唔撚好出黎柒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞