歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (106) 愈濕鳩愈多like

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
Metal槍鐵色效果我覺得唔錯
metal用落似係亞加力油(白黑藍蓋都係水性亞加力)但感覺上比藍蓋稀 用av thinner improver冇異常

liquid應該定義佢做水性酒精油(?)
咁講, 你用Liquid gold嘅頻率而增加嘅消耗速度係你自己接唔接觸到嘅範圍先
你如果砌模型係極高產, 每隻都勁用Liquid gold咁就梗係高消耗
但係如果你係砌一隻要一個月, 每隻剩係用幾杯仔去rinse
咁你一支500ml都可以用好撚耐啦
當然, 嗱上面Z巴教埋你喇, 用3054同油性天拿水開
咁樣下次上嚟就可以笑返人喇
水性嘅定義唔係water solvent咩?!
你試下溝啲水落liquid gold會點
我建議你唔好諗咩定唔定義喱啲嘢
以前我都係咁諗, 後尾發現係冇乜意義, 啲廠特登整到你好難搵Alternative
同埋隻油polarity因牌子formula而異唔係咁易一概而論
如果你唔係為咗喺砌模型當中實踐科學精神嘅話建議循規蹈矩或者睇人中伏之後mark返低
手油我用av brush cleaner洗到liquid gold但冇試過落噴筆
thx,收工去mk兜個圈睇吓
同埋想問吓女神裝置同fag有邊啲parts可以互換?
因為之前見到魔法少女都幾平,想買對裸足比騎士娘用
急問
有冇人知邊到仲有賣deluxe plastic magic?
成枝嗱埋一舊, 掉得
福利
手油唔小心用左支洗完未乾既筆直接點落樽油度
倒啲出嚟試囉
一定伏

個蓋又難扭
隻轟雷應該想挑戰斷水流綾香
仲要係鏡面金黎
想多了
貼金薄/膜算啦
壽屋只要係3mm柱就可以換到裝(fa, fag md, msg, 好多裝都互用到)
頭既話 要補d填充物,學生妹有頸件可以互動用,
肢體既話fag 同md比例唔太一樣,結構都唔同
同埋膚色都有幾種,建議搞清楚先
真,try and error試左最實際

諗咁多不如落手做左先

我當佢油性油噴算
如果自製抽氣箱
風扇同排氣管應該點接駁得實?
以香港買工具, 材料同模型嘅價錢嚟講
我寧願嘥多兩秒諗下隻嘢點發揮好過諗點慳多嗰廿零三十蚊
除非格價+收納係自己樂趣或者用嚟搵食
應該有fitting (快拆喉扣?
因為風扇 同 喉 係分開買
你個箱用咩材料先
如果夠硬淨平平地可以用bolt&nut收死
買卷水喉膠布代替橡膠O ring 包住個風扇再上實
不過DIY就唔好預拆啦
要整到方便拆不如買個現成抽風
平平地e420都夠做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞