歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (106) 愈濕鳩愈多like

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
未完工呀
上次拋穿又多花痕,補噴咗紅色同gp1
下次完工再po翻出嚟比較下

貴唔貴呀成set
等你分享!
我個陣都想入蝕刻片
但香港冇就淨係入咗水貼
想問BANDAI係唔係唔會隻隻高達都出水貼
冇砌開,最近先玩小比例RG
但搵親都係Third party出嘅水貼
同埋如果真係要買官方出應該要邊度買
模型舖都唔係齊,官網又搵唔到
去台場GUNDAM BASE 都未必齊 更可況係香港模型舖
3式機龍

點啊, 得唔得呀
就嚟可以開始屌細節
我上次寶林寶都炒炒地,我d三流功夫唔邊敢post純過下手癮
成set 105美金,起carousell剩係盒車都唔平,所以美亞買等送上門
等大家睇下先知邊度有得進步嫁

係,始終絕版
依家都少咗砌依啲款,砌有拉花多
又手痕開左新野玩
首先, 對於啲冇坑嘅線, 即係好似你而家指著嗰啲層與層之間嘅間隔位, 轉角位先用刀/針/鋸開咗條坑佢出嚟先
要滲嘅時候上一層光澤, 唔係半光澤, 滲完先再上返半光澤
冇買官方水貼嘅必要
我要直接係油上開坑?

如果因為未油之前開坑,好容易俾d油冚左,除非開到好深同闊。

等睇有高手整實物
咁我建議你油嘅時候就著條線嚟油, 開稀啲分幾層上
我以前1/72戰鬥機都唔會油到線都滲唔到
好,下次試下
咩嚟 nurgling d fd? 又有啲哥布林啲坐騎
勁能刀
學下野
我呢d 懶鬼,冇線既位,會選擇用帶針筆/鉛芯筆劃條線落去就當完工,
至於用wash, 係未上面油 之前當陰影滲線用我都試過ok, 夠快手擦就得。
上左面油就會難搞d,你有心機可以一隻隻試,冇心機試就真係搞掂哂最後先好做表面處理
頭先諗住望下5星有啲咩好野賣
望下望下比隻幻象毒撚到
好撚貴啊屌
開始左砌先再post,到時睇下咩有D咩難位請教你
Ferrari睇過出咁多款,確實真係得laferrari 同fxxk好睇D
我睇幅圖可以開晒所有蓋做display就想試,好過搞完一輪,入面砌到雕花都睇唔到
我整緊果隻係哥布林果面既 啲師兄叫佢地跳跳
張相左邊果啲就Nurglings 右邊就哥布林同跳跳
不過我砌緊大隻版
估到到組素咪最難唔係噴隻野,而係點樣上完色把劍仲可以插返入個盾入面又唔甩漆同簽名
明白
感謝

背脊都逗起了
聽日起身就可以試印, 比例ok就可以加埋啲管線刻線detail
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞