歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (106) 愈濕鳩愈多like

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
又學到野,各位大佬
有無師兄用過普通spraycan 上色?見大部分人都係用噴槍但無錢買
spraycan要噴得靚都幾上級者向
不過少咗溝油嘅問題
有, 你想知啲咩
巴打用咩洗?

av cleaner x20a我試過係洗唔到 最後都係乖乖地哂多d t09去洗
Sab好用
liquid gold 好難用
仲要效果唔算特別好
BMC > SAB >>> Linemaster/Funtec
用99酒精
睇黎都係要買支T-09
隻old gold色岩用買黎試下
色係唔錯 岩我心目中想做既效果
但噴既話 唔開稀要近啲噴 出細油
太快乾 遠少少噴會起毛面
近噴好順滑
出去搵噴場噴啦 長遠計條數平好多
點解要用t09洗
t09唔係金屬開油水咩
好富貴
其實用罐先係有錢人
其實唔止洗筆 開稀佢都得

果時岩岩玩liquid
google到pm有條片咁教 巴哈有人實測左多種開油水 都係得t09同99%異丙醇酒精(唔係乙醇)開得到
跟住又有人話99%乙醇(普通酒精)開到

爬文爬到頭都大埋 又懶得去藥房搵所以買t09就算
t09 250ml 細細支

我再講多次,好富貴
問題係玩AV就係想冇味
但又用硝基thinner
不如用返硝基金色
買龜泵,可以做後樓梯戰士
cls

liquid我用油性天拿開,用3054洗
<30 MINUTES SISTERS>
■2021年12月発売→2022年5月発売へ変更■
30MS SIS-Gc69r アルカ=カルティー(カルテットフォーム)
■2022年1月発売→2022年2月発売へ変更■
30MS オプションボディパーツ タイプA02[カラーA]
■2022年1月発売→2022年3月発売へ変更■
30MS オプションフェイスパーツVol.1 全4種 表情セット1[カラーA]
.....
https://bandai-hobby.net/notices/detail/76/
限電呀限電呀限電呀

molotow gold再wash算
應該谷返頭3款D貨上黎先
我見日本果邊每個月都有再販,去到下年3月
知道自己想要乜需要乜就得

利申: 用T-09開Cheap雞垃圾GSI油嘅傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞