歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (106) 愈濕鳩愈多like

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
70蚊我試過響街執樹枝石仔,仲靚
我諗起小學果陣有堂美勞係要畫石春

又唔知點解要自己買,成班同學一齊去人地d 屋苑執人地d 石春比人屌
點解我都有類似印像
拎左老豆魚肛啲石春
To 砌城巴打
醒起樣嘢應可能有用
石桓油全黑後用砂紙磨走面色,露返啲灰色出黎
覺得效果清爽過滲線,又快
想請教下有冇師兄用過Mr color crystal 系珍珠色
你哋會噴咗珍珠色先上水貼, 定想完水貼再噴珍珠色
我係偏向後者
除非啲marking係黑色之類上完油會現咗啲珍珠色本身隻色(唔知你get唔get到我想講咩)

即係好似咁, 黑底會回復返本來嘅面貌
除非你張水貼好撚大張,唔係既話多數都係噴完先貼會好d

係珍珠色先係
明白晒,好似人生交叉點咁😂
如果你噴完先貼之前會唔會再上陣光油?
提提你, 如果你想喺珍珠色面頭上光澤油記得搵廢件試咗效果先
因為同金屬油面層俾光澤油影響反光一樣, 佢會降低咗少少珠光效果
對於啲本身層珍珠色唔係噴得好「綿密」嘅位置(唔識形容啊, 總之唔係輕輕掃兩嘢有少少低調珠光就算嗰隻啦)
我試過噴完光澤之後係完全冇撚晒珍珠feel
會,不過唔好噴到太濕,如果唔係會影響個珍珠度
多謝提點, 我諗我都係拎啲廢件試吓效果先
明白🙏🏻🙏🏻, 但噴得唔濕會唔會唔太滑或者唔太光身
今日玩住咁多先
要趕下打機進度
嘩 正到不得了
感謝🙏🏻
就咁睇真係好似減弱左珍珠色嘅效果
其實差唔多,珍珠色suppose係要subtle,你想出d可以噴多幾層或者開傑d,再想閃d可以用直接用金屬色
因為白色底所以先諗用珍珠色
Rx88啲Ammo好耐未補過貨上年補完超大貨,賣到今年都仲係同一批
不過暫時都係得佢最積極入呢個牌子,以我所知其他就PM有入AV,YM有入AK

精度麻麻
極限應該係2mm
不過都叫可以用
油全黑 係就咁油黑色 定係
底座 泥黃色 -> 先補土灰色 (or 油一浸灰色) 再油黑色 ->磨 就算個別位磨得深 都會有原本 泥黃色 咁樣?

雖然整得好樣衰 但真係玩落就好專心
玩到岩岩先拖地沖涼 聽日要返工 仆街了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞