歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (106) 愈濕鳩愈多like

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (105) 失業真係好悶
https://lih.kg/2753449

無論新手老手,呢個google site都包含左好多有用既資訊

https://sites.google.com/view/lihkg-model

呢度不論係新手老手, 都一樣咁歡迎
絕對唔係小圈子

乜模型種類都無任歡迎
希望大家互相尊重大家既模型
有模型問題一定會有神通廣大既巴打幫到你

問問題果陣,最好貼埋相,咁樣巴打們會易d 了解你個問題

巴打們貼作品時,
請注明牌子、比例及模型名稱

如果轉貼,貼埋條link就正哂喇
留名
終於唔係等人中伏又忍唔住手開post既抖m開post,留名先。
LM

上個post 見巴打講AV 白蓋用黎噴成日要洗槍, 係咪因為佢太濃咁AV 藍/黑蓋有又無呢個問題
係其中一個原因
但我嘅經驗得出嘅主因係針頭上面啲油乾咗先搞到窒
落airflow improver同Retarder有改善但只係將頻率降低
藍黑蓋同樣會發生但頻率都比起白蓋低
主要都係靠自己留意支筆順唔順, 開始有少少跡象就要抆一抆個針頭
即係拔支針出黎洗?sor 新手唔太識
Sorry lor
LM
剛睇咗, 唔該晒. 我都買咗AV Thinner, 黎緊試下唔同份量個效果先

用完啲AV白蓋就可以轉黑/藍蓋或者用油性油了

我返黎喇,油缸凹位磨得掂,但係落膠水痴入油蓋果時甩手,痴走左啲油,再磨再噴都救唔返
其實我建議喱啲靜態冇乜可動又唔洗受力嘅位置用白膠漿
基本上唔會搞到返唔到轉頭, 最少我砌飛機未試過用白膠漿整炒
最緊要係白膠漿點炒都唔會有事
放假砌下模型無追幾日又爆po
今日噴左av隻liquid 金
洗槍洗到仆街
好難洗得透徹

BTW
用緊斬技推刀
想補支0.15
建議買返斬技定試下SAB/BMC好
留名
琴日有見到,咁係整得幾盞鬼既,同堆市面又完全無套件,多人LIKE都正常
巧大推動力
趁未收到三式光武唞下回下氣先
隻象仔好得意
第一次砌車真係無諗到用白膠漿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞