[KPOP] K-POP 2021討論區(82)

1001 回覆
7 Like 13 Dislike
Lovelyz….
其實真係有啲可惜
公司唔爭氣
唔比一個好檔期回歸
每次都撞TWICE等於花式自殺

下一年就到15年個堆
17續咗
男團係睇芒叉/iKON/NFlying/Up10tion
女團係睇CLC/OMG/TWICE

不過CLC/Up10tion 都凍過水
NFlying 好似之前全體續左(?)
以前有個講法係唔紅既跟住最紅既團一齊cb
明知無一位但可以多個機會其他人睇音放個陣睇埋佢地一份
我都記得係有人咁講過
乜原來依家流行個V咁寫
連字體都一模一樣個下就…
11月cb

1/11 2am, The Boyz
2/11 Super Junior d&e , leo
3/11 Laboum
4/11 T01
9/11 Oneus
11/11 B.I
12/11 Twice
19/11 Monsta X

未有日期:T-ARA, KAI
跟大神好過啦
冇左band 3臭飛蝗郁hey 大快人心
https://youtu.be/_sL81nAhTZU

為左套劇專登出歌同拍MV
之前imitation都有試過啦
btw好掛住女團hani
想知美珠之後會簽邊其實佢跳唱實力都幾好
https://youtu.be/ARL5nsO2Ups
又要拎翻出黎睇
聽多幾次,首歌曲風好似GFRIEND
佢依家走女版劉在石路線
最理想係簽大神間公司
【N】Starship時隔五年推出6人組新女團IVE
IVE是6人組女團,"I HAVE=IVE"的意思之中蘊含著了將以"IVE"般堂堂正正的模樣來展現自己以及我們所擁有的一切的抱負。不是成長型組合,而將作為完成型女團,以IVE專屬的形象和信息明確地展現她們"所擁有的東西"。
另外,還計劃作為確立了IVE獨有的品牌特色並一起分享的IVE,所擁有的東西一起共享的組合IVE,為K-POP場景提供新的方向性。
作為時隔5年推出的Starship新人女團,顏值、明星氣質和實力兼備的6人團,不僅受到了業界和大眾的關心,全球粉絲們的矚目也比任何時候都更加火熱。
Antenna 應該唔會簽佢啦
佢公司成班都係高學歷音樂人黎
IZONE點堂堂正正
wayv班隊友俾佢搞到冇哂job仲要係宿舍繼續睇佢面色
有真參加999嗰陣好似已經話,CLC Helicopter cb之後就形同解散
近幾年啲女團好似都跑唔出
繼續懷念二代團盛世
應該會揀綜藝人公司 但佢應該仲想唱
咁就做綜藝入屋同儲錢,之後先為興趣出歌。
kpop團唔係就完成型咩,要特別標榜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞