[KPOP] K-POP 2021討論區(82)

1001 回覆
7 Like 13 Dislike
2021年11月即將回歸、出道、發歌的歌手(陸續更新)
11月1日 THE BOYZ、2AM、任昌丁、Paul Kim&SWAN
11月2日 SJ D&E、Leo
11月3日 LABOUM、MJ
11月4日 TO1
11月5日 BoA(日本)、李旼赫、ADORA
11月9日 ONEUS
11月10日 B1A4、TXT(日本)、Billlie(出道)
11月11日 B.I、DRIPPIN
11月12日 TWICE、MARK段宜恩
11月17日 鄭東元
11月19日 MONSTA X
11月24日 NiziU、李承允、AB6IX(日本)

待定:NCT 2021、Everglow、宇宙少女chocome、溫流、T-ara、BigMama、VIVIZ、VICTON、TEMPEST(出道)
【theqoo】NCT在玹,出演網劇“愛的蹦極”

Mark出韓文定英文歌
【SBS演藝新聞】[姜丹尼爾要求DCinside關閉論壇訴訟敗訴]10月28日,首爾中央地方法院第16民事部在姜丹尼爾以DCinside為對象提起的"關閉網絡論壇"訴訟中判決原告敗訴。

姜丹尼爾於2019年以"DCinside運營的《Produce 101 第二季》論壇中,放置不管數千個侵害姜丹尼爾私生活或損毀其名譽的帖子"為由提起訴訟,要求"關閉《Produce 101 第二季》論壇,如果不關閉的話,被告將每天向原告支付100萬韓元。"

法院通過判決書駁回了訴訟請求,稱"如果對登載在網絡留言空間上的表達物過分干涉,可能會削弱表達的自由。"

裁判部認為:"即使DCinsid有義務適當管理網絡發布空間,但如果因為擔心發布空間危險而造成名譽損害和要求損失賠償而過分干涉登載在那裡的文章,那麼言論自由必然會萎縮。DCinsid接到侮辱特定藝人或損害名譽等帖子的舉報,就會努力刪除帖子,沒有證據表明該事件論壇中的帖子大部分都是誹謗或侮辱姜丹尼爾的帖子,不能認定關閉網絡論壇是預防姜丹尼爾被侵害的唯一方案,沒有證據證明這一點。"
【OSEN獨家】[李洪基繼續擔任《The Playlist》第二季MC,首位嘉賓為金在中]2日,據OSEN獨家報道,FTISLAND李弘基繼《The Playlist》第一季之後,第二季也將繼續作為MC與觀眾見面。

該節目是由李洪基主持的音樂脫口秀,會共享藝人的實際Playlist,從中不僅可以看到他們的日常生活,還能看到他們的音樂人生故事,並會進行Live表演。金在中將作為嘉賓出演《The Playlist》第二季的第一期,時隔許久再次出演音樂綜藝節目的他,將通過Live表演和TMI TALK等緩解粉絲們在這段時間的渴求。該節目正在討論在11月末~12月初首播。
【最新進展⑨⑦】#金宣虎與前女友聊天記錄##金宣虎新電影按照原計劃拍攝# 新聞:正在復活的金宣虎廣告,而多米諾披薩選擇了“這個”……新聞評論是奇觀,怪多米諾和兩天一夜太凶狠,而熱帖評論說多米諾做得真好🔥
【最新進展⑨⑤】1000+熱帖:#金宣虎與前女友聊天記錄##金宣虎新電影按照原計劃拍攝# 因為重啟金宣虎作代言人,興起了「因為金宣虎 購物網站11街 會員退出完成」抵制運動,凌晨已突破8000條參與信息……退出理由都寫上了金宣虎,評論也在進行會員退出認證接力🔥 ​​​​

躝開啲啦毛狗
即刻開間研發app嘅vendor囉
相對於software冇咁燒錢嘅
老實講佢財力未必afford得到經營一間IT公司
仲要佢行外人乜都唔識
除非突然話係開嚟係俾某個自己好信任嘅親朋戚友,而果個人又係行內人先過到關
68億 比想像中有錢
韓國人見到香港人咁樣炒樓會唔會崩潰
香港人見慣晒 覺得買樓嚟投資無咩嘢
成塊地都一樣可以炒
佢唔係full paid
唔知首期俾幾多
所以香港人買/租唔起樓
韓國人勉強仲可以租/買
佢如果唔係名人應該冇人出嚟鬧佢
香港炒樓嘅藝人 係可以上節目畀人讚
仲以為佢隊嘢咁多人都分到5千萬
最少都要三成首期 佢都拎咗20億出嚟
唔係話開空殼公司咩?可能買完唔駛實際run都ok
講緊佢要平息眾怒嘅辦法
或者佢可以直接出嚟認自己係為咗逃稅而成立依間公司囉
idol讀得書少通常無乜墨水修養
但係就好有生意頭腦
寫到投資有道、人生贏家
其實係香港太扭曲令啲人覺得冇問題
炒樓=投資有道 識理財
我唔清楚韓國點 但如果政府俾咁玩 唔覺得需要同網民交待
屌 係要屌既唔該屌埋cardi b首wap 個陣幾hit 啲女idol係咁攞嚟播
普通人應該OK
但佢公眾人物
永世唔拍劇,只做idol只向fans交代可以掛
事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞