有無人有睇street woman fighter (3)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
只能說係慣左 同睇得出呢啲做法有咩價值 冇惡剪冇是非冇淘汰邊得黎咁刺激咁精彩

見到關鍵字又係時候蒲頭
你個邏輯有小小錯左
呢d競技節目唔駛惡剪其實都會有是非有火藥味
我produce追到依家係冇睇男團嗰兩季
101嗰陣係最自然 入面一樣會有競爭嘅刺激感
同時都會有世正教金素惠呢d場面
如果比swf d人剪101 我都幾肯定世正教金素惠呢情節實比人cut哂
有彩演做swf版素慧 hyojin做老母開解
結果萬人齊屌
呢個係彩演自己問題姐 嗰陣我未追 唔係話佢用idol身分係bubble度吹雞幫自己造勢?
根本唔關佢唔吹唔吹雞事
係觀眾唔追求swf出現101成長日記
要求緊一出嚟就要有實力上台畀人睇
mnet幫佢安排咗個成長劇本Battle贏taro
taro公開講咗自己係佢本日記受害人
Theqoo嗰晚全部都屌呢個成長剪輯
我覺得produce同swf係兩個唔同性質嘅節目
觀眾對Idol同dancer嘅言論睇法好唔同
Swf正常需要更濃嘅火藥味
惡剪係加成
Mnet嘅做法就係要make noise
話題勝過ethic
普通競技 dancing 9/ hit the stage有回響?
同埋啲dancer都知道需要誇大反應先可以吸引觀眾
呢啲都係marketing嘅手法
我提世正個case唔係關成長事
我都係睇完劉QUIZ先見到swf入面D參賽者之間原來有咁多唔同嘅一面
如果唔係睇左呢d售後綜藝可能一世都唔知佢地仲有咁多故事
我主要係講佢好可能係剪走左d突出到參賽者characteristic嘅片段但剩留低比較有競爭意義嘅片段
仲有個dancing high 悶到無咩點睇
Mnet捉到觀眾邊睇邊屌心態
又將主線放係幾個隊長度 有晒立體角色
例如一開始知monika每句都會起爭議 吸引睇下集
就每個預告都擺佢出嚟
到依家都未知monika嗰日喊乜
打斷boa講咗啲咩
可能因為你錯過咗佢地邊播比賽邊開live嘅時候
Live多野睇好多
佢地售後好多都重複咗講幾次
印象中得家師父多啲新野爆出嚟
有好多野冇播到
例如ching講嘅monika喊 搵泰容傾偈
仲有四大天王 coca vs hook zsun喊話人數唔公平
發現有喺預告播嘅 正片就冇播到
傷心
好想知比人瘋狂插嘅泰容點開解monika
而印象中monika係有提起泰容呢件事 仲答謝佢
淨係聽yeojin講同noze嘅惡剪 都聽左三四次
咩都平反哂
同埋其實啲惡剪大部分人都已經唔記得哂
唔重睇返都唔記得嗰陣點鬧want/hook mega crew請藝人 仲有
我依家都好努力追D售後綜藝架喇
所以先話mnet仆街 剪成咁D觀眾好似打機買dlc咁又要睇live又要睇售後綜藝又盛先可以補完哂d野
想睇佢地做三時三餐 花漾姐姐呢啲無關跳舞嘅多啲
互窒下 慢慢滲啲未公開講嘅故仔好笑啲
Fans連poster整埋 話要聯絡羅pd
Hook嗰剪輯無咩著重秀英
之後肥佬同boa仲大讚佢跳得好
咁先賺到錢
都係好事嘅 我覺得係win win
起碼honey j有排都唔洗去送外賣

我就覺得gala talk好好睇
講左好多behind story(其實平反惡剪都係喺呢到講)
全知/認哥/家師父/佢地自己mc嘅電台 都唔錯
其他就來來去去都係講嗰幾味同重複跳hey mama咁
yeojin講惡剪出自邊個綜藝/電台? youtube好多生肉睇唔明依家去緊B站搵中字算
話說Honeyj終於開咗自己studio
家師父好似都有講
素惠咪就係比人剪出黎做成長日記囉101先多惡剪 仲有小娟
家師父/gala talk/jessi show!nterview
睇到識背
咁就好 做老闆唔洗同人打工
佢打響咗名堂應該唔洗再愁生計
Honey j同親rihey 同場都比人問返不和事件
解釋到口臭 仲要次次都係得Honey j解釋
睇到有少少尷尬
咁多綜藝入面我覺得係rs同劉quiz最好 初頭以為金九拉毒舌風格未必咁好 但睇返兩個人分別兩集個氣氛都幾好 唔知係咪因為單人上 特別係noze嗰集 洪賢姬同ali都好捧場
劉quiz就唔駛講 最尾完結製作組寫嘅文本真係好encouraging
其次就係rm 我覺得其實佢地係rm都好得好盡興
rm都幾乎係佢地嗰個年齡層最想上嘅節目 d idol同演員都成日咁講
Yooquiz嗰度要夾埋monika之後被popping友欺凌單嘢嚟睇
上文特 同jaejae鳩up 佢地放鬆好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞