有無人有睇street woman fighter (3)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
對面一知道對rihey即刻頹咗
https://twitter.com/ccbt_pp/status/1467177178744115201?s=21
Hyojin個動作以後係咪成日都會見到
Rian直播tmi

Swf之前最後一次參加的對決是23歲時在紐約進行的battle之後因為battle太累而沒有參加
高中時期經常battle 但是真的不喜歡battle
高中時第一次在Waacking Battle看到honeyj

學了6~7年的Waacking 學到了23歲

Swf時玩過的3次battle,本人都不覺得自己玩得好,並不滿足,還說”拜託不要再看battle視頻了,不好意思”,本人認為是因為運氣好才贏的,絕對不是因為玩得好才贏的。

聽說在拍lachica迪士尼Encanto Collabo Perfor視頻的那天早上暈倒了 因為行程太忙幾乎沒睡好
之後去醫院檢查耳朵(?) 沒有異常

問我為什麼在Encanto視頻中扮演米拉貝角色
就是按照Gabee說的做的

去年冬天考取駕照,但技能2號公路掉1次後,總共需要3個月的時間
太生氣了,考取駕照的當天,以三千萬韓元的價格買了二手車,結果完全被甩了,前天衝動之下又以半價賣掉車,過著”咯噔”的生活+正在使用”索卡”

Lachica今年的舞蹈試行方案已經完成

最不擅長的類型是POPPING和HOUSE

Rian在釜山演唱會後和lachica一起喝酒,喝了一杯啤酒、燒酒後馬上醉倒在地上爬來爬去,委屈地大哭道:”為什麼只有我醉了?”

雖然對lachica最終舞台的構成方面留下了一些遺憾,但我認為在那個時間點上這是最好的。
最後做結尾姿勢的時候心裡想”啊 結束了 西八” 哈哈哈

出生在釜山,是首爾人,從出生到19歲都是跟奶奶長大的。
家人還把名字叫南美
姑姑看完Swf放送後 在自己面前展示twerking嚇我一跳
中學時宵禁時間是下午6點,奶奶養得好好的

奶奶是虔誠的天主教信徒,里安小時候什麼都不知道,被禮物迷住了,跟著教會,而且從小開始就非常喜歡飾品,在學習室給了念珠,所以就以為是好看的手鐲(真的宗教大統合),結果被奶奶訓斥了。
因為不去教堂 所以奶奶叫我大魔鬼

在國民大學當過1年半左右的教授
現在不上舞蹈課了
教學風格是充滿稱贊的教學風格

音樂劇演出100次以上時,穿著高跟鞋表演,但演出途中腳踝受傷後,因為害怕穿著高跟鞋表演,所以不怎麼穿。

音樂劇編舞太累,甚至讓我覺得我人生中有過這麼辛苦的時候。一個人哭了很多次,還得了軟骨軟化症,所以去年復健了。

聽說只要在音樂劇中跳舞就行,就去參加了面試,結果在第2輪比賽中讓他唱歌,所以當時唱的歌是Raining Man,但幾乎沒唱好,前面的評委們都笑著讓我通過面試。靠樣子贏的。

在選秀中也有和搭檔跳舞的場面,一般都是男人引領舞蹈,但是不知道是不是因為自己是舞者,以要吃掉搭檔的氣勢自己領舞。

當接到拍攝電影的提議時,一開始還以為是在編電影里的舞蹈,但聽說還要演戲,所以反問導演沒關係嗎? 問他”呵呵,因為幾乎只會跳舞,所以沒關係”,沒有接受演技指導,就在家裡練習了

被問到對lachica成員們的第一印象如何時,她說除了Meez以外都很害怕。
啱啱先睇返中字 lachica有練習生嗰組
其實唔係咁恨要 純粹想鼓勵下 點知就入咗嚟
Honeyj嗰陣好似太忙 狀態好攰咁
Rian直播tmi

Rian在釜山演唱會後和lachica一起喝酒,喝了一杯啤酒、燒酒後馬上醉倒在地上爬來爬去,委屈地大哭道:”為什麼只有我醉了?”

可唔可以放飲酒vlog
下集幫我找房子有honeyj做嘉賓搵屋
https://youtu.be/ipgaRWuRrXA
睇認哥同rm接觸到呢個節目 mnet都係一如以往咁仆街 食相差到
雖然仆街 但無搞節目嘅話
Honeyj可能送緊food panda
但發現mnet做嘅gala talk好過rm
搞呢d選秀唔知點解係mnet特別有國民度
其他台搞全部都係十八線冇人講
我覺得撇開造馬 swf真心係食相最差嘅節目 仲衰過produce
好似劉quiz咁講剪走左好多重要野 剩係留低d競爭性嘅野
惡剪程度仲衰過queendom
同埋就係noze嘅case 你淘汰左人就好心唔好咁核突人地塊面都腫埋都要叫人返黎拍 之後嘅concert同埋sgf第1集出場順序明顯係有小小將noze捧做主角
好心佢就唔好搞淘汰制 好似queendom咁玩排名咪可以8隊留到尾 食相真心核突
寶弼對嘉賓回嘅功力係差d比起上黎可能冇咁好睇
未睇rm 但gala已經悶到就瞓著
Swf最仆街係當dancer唔係人
無公司就任佢地舞
一開始獎金同啤酒廣告都無
爆紅咗兩三集先有

你講queendom個淘汰
我第一個post已經有講過
不過睇返轉頭 學queendom嗰種嘅話
觀眾投入程度亦都無咁高
都明白mnet寧願畀人鬧都好過無反應
Queendom唔整淘汰好大部分原因都係因為本身啲參賽者有強大嘅fans base 你淘汰邊個都比人屌都飛起
呢邊整淘汰賽反而刺激好多 淨係睇lachica vs want 入面佢地嗰種鬥志/生存意欲就知有幾正 咁當然佢地精神上會好大壓力 但呢班dancer唔係因為呢個節目 有幾多人識?

做呢啲競選節目我覺得係因為啲惡剪先睇到咁刺激 其實呢啲元素都係為左令個節目更有話題性 好似班dancer咁講 好多反應/表情都係特登誇大 令到個節目更刺激 gabee都爆哂啲dancer內幕出黎啦 唔惡剪唔講是非啲人就冇興趣理你架啦 呢啲都係make noise嘅手法

加上之後啲dancer都有為自己被惡剪嘅平反返 觀眾睇慣睇熟 知惡剪係mnet一貫作風 已經冇咁睇重惡剪左嘅言論

之於nose嘅智慧齒… 佢話佢休息左三四日遍好左schedule 點知休息完都未退腫 不過腫面時期有嘅schedule又唔止mnet嘅wayb特輯嘅 仲有好幾個interveiw

Mnet嘅競選節目 觀眾往往都係又要睇又要屌架啦
淘汰制係刺激d 係mnet核突姐
試下唔係noze爆紅 mnet點會用盡辦法請返佢返黎
比人感覺係驚隻金蛋比人搶左去所以急急腳留住佢
對班dancer差又何止noze,全部都係,節目爆起左先話加獎品,即刻安排淘汰特輯,上studio choom,有直拍cam,開巡迴concert,開多個sgf綁住理leader,酬勞都唔知有幾多

唔同其他選秀,班dancer無咁大包袱可以講好多背後的野我地先知道咁多,平時idol邊會講

無人估到會咁hit,mnet分分鐘一開始搞淘汰覺得早foul部分人走,唔駛用咁多resource同錢顧咁多人,點知一黎就foul左最紅的 同其他team比,noze點睇都係mnet為左用佢個樣黎做話題先搵
ching你都有小小比mnet競演節目扭曲左價值觀
可能依家個outcome出到黎對班參加賽黎講係好
但個過程真係睇到人有d R頭
同queendom惡剪lovelyz個程度有過之而無不及
雖然mnet又惡剪 但點睇都係要多得gabee係咁放料連lachika vs hook都拎埋出黎
嗱 全靠gabee先有rihey honeyj復合睇
Queen Gabee
不過點都好見到d dancer可以比人睇到都覺得好開心
好憎d人叫佢地伴舞/backup dancer
人地都有份perform首歌 即使主角唔係佢
之前就有follow宣美gashina嘅yuri 車賢勝 rain間公司嘅miyeon bomin
仲有somi出道曲比人鬧爆嘅seonmin
雖然今次爆紅冇佢地份但係都好開心dancer們可以開始人重視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞