澳洲留學悔終生 英美加台更稱心 (11)

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
呢個要睇你去澳洲邊度,每個state都唔同,就連同一個state你住CBD附近同regional area都好大分別
依家諗緊tran u好定係去讀second degree好,今次一定唔會再揀商科
完左bachelor上master算啦
英國master應該冇要求咁高
或者係澳洲再上local master囉
你undergrad邊間?
英國留學生表示
澳洲咁多動物 又行山又釣魚好羨慕
好唔好住睇住邊 一般d人認為天氣最好四季分明d既就係悉尼同布里斯本 論好住同天氣的話澳洲其實數一數二 但因為澳洲自成一角 你住澳洲會覺得自己開始同個世界慢慢脫節 澳洲人文化係chill 難聽講係hea 種族歧視係澳洲細城市比較多 主要針對黃皮膚 因為覺得佢地係大陸人 佢地有d人都係知你唔係大陸人後會nice好多
咁我唯有祝你好運
我當初未有bno visa呢條path先唯有申請澳洲 到我搞左幾年同條女都為左搞pr散埋差唔多批曬所有野就有bno visa出現 真係dump春
睇你第二個回覆話會加多移民名額? 係咪講到明加accounting名額先? 我自己咁多年見accounting可額係一年比一年少
澳洲留學悔終生 英美加台更稱心
我係city入面間Uniqlo做pt, 英文勁廢啲local都對我好好可能以為我係架仔
每年香港人幾球幾球咁課落去澳洲d大學
班澳洲佬笑到合唔到口
比完班人黎讀 畢業後大部分都冇得留低
就算留得低 都要課金讀professional year or translation 先meet 到個唔合理既requirement
封關都可以有咁多水魚照報
澳洲佬前世做左D咩好事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞